🎥 Slecht weer? Zwift bedient ons met nieuwe route vol palmbomen en hagelwitte stranden

De herfst heeft wel definitief z'n intrede gedaan, maar gelukkig denkt Zwift mee met de mensen die van suiker zijn...

In de week dat de Tour de France het nieuwe parkoers presenteerde pakt ook Zwift uit met een nieuw parkoers dat je virtueel kunt rijden op je smarttrainer: een zuidelijk rondje door Watopia

Na een warme en zonnige periode in oktober is het nu wel gedaan met de pret. Het regende de afgelopen tijd al aardig wat en dat wordt er als we de weerberichten mogen geloven niet bepaald beter op. Ideaal moment om Zwift weer eens aan te slingeren dus.

En als je dat doet kun je in de grootste Zwiftwereld, Watopia, een nieuw stuk virtueel asfalt ontdekken. Gisteren presenteerde het online fietsplatform namelijk een uitbreiding hun virtuele fietswalhalla.

Southern Coast

Een walhalla is het met recht, want zo aan de beelden in het filmpje te zien, laat de Southern Coast - de naam verraadt het natuurlijk al een beetje - je het zomerse gevoel weer helemaal terugkrijgen terwijl je binnen zit te zweten op je smarttrainer.

Hieronder bekijk je het filmpje en zie je de nieuwe wereld op de landkaart van Watopia. De Southern Coast zorgt er ook voor dat je met The Big Ring de langste (min of meer) vlakke route kunt rijden die in Watopia beschikbaar is. je combineert dan een rondje over de oude wegen met deze expansie.

De landkaart met het nieuwe deel

Beeld: Zwift

Naast Watopia kun je in Zwift ook fietsen in een virtuele Japanse wereld, een enigszins gepimpt New York (meer hoogtemeters dan in het echt), een London met heuvelachtig buitengebied, een Franse wereld met de Mont Ventoux en op de WK-parkoersen van Richmond, Innsbruck en Harrogate.

Zelf in het zadel
  • Beeld: Zwift