📸 Twitteraar tekent idiote en loodzware fantasie-etappe uit: wie zou deze winnen?

Wat als deze etappe toch een echt gereden kon worden? Een uitputtingsslag! En wie zou 'm dan winnen, is natuurlijk de grote vraag...

Ronde van Vlaanderen 2023

In deze koersloze periode als het om wegwielrennen gaat, is tijd voor andere zaken. De cross natuurlijk, maar je kunt ook je fantasie eens de vrije loop laten. Dat deed de Twitteraar Thomas Harvey en het leverde iets moois op.

Hij ontwierp een fantasie-etappe die natuurlijk van z'n levensdagen niet gereden kan worden - dan moeten er zich wel heel vreemde geologische gebeurtenissen voltrekken.

Maar het etappeprofiel is op z'n minst wel grappig, en ook angstaanjagend als je het vanuit wielrennersperspectief bekijkt. Harvey plakte namelijk een aantal mythische wielerplekken aan elkaar en dat zorgde voor een bijzonder profiel.

Beschrijving van de etappe

Zijn fantasierit van 180 kilometer begint met de Mont Ventoux. Na die afgedaald te hebben, stappen we in een hyperloop die ons op het parkoers van Parijs-Roubaix brengt. Daar meteen achteraan zit het rondje in de Ronde van Vlaanderen met de Oude Kwaremont en de Paterberg.

Daarna gaat het weer zuidwaarts en krijgen de renners de Angliru voor de kiezen. Alsof dag niet genoeg is, krijgen de puncheurs weer spek naar hun bek met de finale van Milaan-Sanremo als slotstuk van een helse rit.

Hieronder zie jet het profiel.

Wie wint 'm?

In de reacties op de tweet van Harvey komen mensen met verschillende kanshebbers voor deze fantasierit, maar de naam van Tadej Pogacar komt het meest terug - en Wout van Aert zou tweede worden...

Ene Ryan Duff vat het misschien wel goed samen in een grappige reactie: "Pogacar wordt eerste, Wout tweede op zes minuten, er zullen 174 DNF's zijn en de organisator wordt bij het Internationaal Strafhof in Den Haag aangeklaagd."

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023