🎥 Heftig! Beachracers slaan elkaar de hersens in na valpartij

De eerste reactie van een wielrenner na een val is meteen weer op de fiets stappen. Ehhh, nou... hier zit dat anders.

Sommige mensen gaan naar het strand om lekker uit te waaien bij een zeebriesje, anderen gaan ernaartoe om elkaar eens even op de muil te slaan. Althans, ze kwamen om te fietsen, maar dat liep even wat anders...

Ordinaire matpartij

Na de start van een beachrace gaat het mis. Bij die massale start buitelen de renners over elkaar heen. Het lijkt een onschuldig ongelukje, maar daar denkt een opgefokte meneer die net van z'n fiets is gevallen anders over.

Hij bedenkt zich geen moment en loopt met gebalde vuist op een medefietser af die ook is gevallen - en in zijn ogen waarschijnlijk schuldig was aan de crash. De man haalt uit en raakt de andere renner vol op het gezicht.

Die lijkt eerst wat beduusd, maar in het tweede filmpje van Kuurnaar Stijn Samyn zie je dat ook die zich niet onbetuigd laat en reageert. Ook hij zoekt z'n heil in geweld. Een ordinaire matpartij is een feit.

Beachracen

De tweet is vermoedelijk aan Thijs Zonneveld gericht omdat hij een fanatiek beachracer is. Zonneveld won op Texel onlangs nog de MTB Beachrace Texel, een 52 kilometer lange wedstrijd over het strand.

Ook (andere) profrenners laten zich regelmatig zien op het strand. Toen Tom Dumoulin nog fietste deed hij in de winter regelmatig mee aan een strandwedstrijd. Tim Merlier won vorige week nog een grote strandrace in De Panne.

Gezien de gebouwen op de achtergrond zo het filmpje ook best eens bij die race gemaakt kunnen zijn - al zou de Belgische kustplaats Knokke toepasselijker zijn...

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Stijn Samyn