馃摳 Rent Tom Dumoulin straks n贸g sneller? Sifan Hassan: 'Heb m'n nieuwe trainingsmaatje gevonden!'

Tom Dumoulin rent al halve marathons in tijden waar gewone stervelingen alleen van dromen, maar met z'n nieuwe trainingsmaatje zal het nog wel sneller gaan!

Tom Dumoulin verbaasde half oktober vriend en vijand door zonder een heel specifieke training een toptijd op de halve marathon van Amsterdam neer te zetten. Hij liep de iets meer dan 21 kilometer in 1 uur, 10 minuten en 4 seconden (dat is 18 kilometer per uur).

Nieuw trainingsmaatje

Maar het zit er dik in dat dat in de nabije toekomst nog een stukje harder gaat. Sifan Hassan deelde namelijk op Instagram een foto waarop ze met Dumoulin in hardloopoutfit is te zien op de atletiekbaan van Nijmegen. Ze schrijft bij de bijzondere foto als tekst: "Ik heb m'n nieuwe trainingsmaatje gevonden."

Dumoulin deelde dezelfde foto ook op Instagram, maar dan in z'n stories. Hij schreef erbij: "Leren van de beste. Dankjewel Sifan Hassan! Binnen kort bij Studio Sport."

Dat laatste zinnetje duidt erop dat er binnenkort een item is te zien waarin Hassan wieleranalist Dumoulin de fijne kneepjes van het hardloopvak bijbrengt.

Dumoulin liet eerder al weten dat het hardlopen hem heel goed beviel en hij nog wel wat serieuzer naar een hardloopuitdaging zou willen toeleven - maar verwacht hem niet in een tweede carrière als atleet.

Olympisch palmares Dumoulin en Hassan

Er stonden heel wat olympische medailles op de atletiekbaan in Nijmegen, want Dumoulin behaalde er als wielrenner twee: zilver op de individuele tijdrit in Rio (2016) en Tokio (2021).

Sifan Hassan deed daar nog een schepje bovenop, want zij zorgde in Tokio voor een unieke trilogie in de atletiek. Ze behaalde zowel medailles op de 1500 meter (brons) als op de 5000 meter (goud) als op de 10000 meter (goud).

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Sifan Hassan