Israel-Premier Tech neemt maatregelen, renners en staf in neutrale outfit

Uit angst voor vergeldingsacties kondigt Israel-Premier Tech de nodige maatregelen aan.

Il Lombardia 2023

Helaas laat de oorlog in Gaza naar aanleiding van de terroristische aanvallen van Hamas begin oktober ook z'n sporen na in het wielerpeloton. Israel-Premier Tech kondigde in een persbericht aan dat de ploeg enkele maatregelen heeft genomen die de veiligheid van renners en personeel moet waarborgen.

Neutrale kleding

De ploeg stuurde een persbericht rond waarin het de maatregelen aankondigt. De belangrijkste daarvan is dat renners en staf de mogelijkheid krijgen om zich in neutrale uitingen op de weg te begeven. Naar verluidt waren enkele renners op training al eens een pro-Palestina-demonstratie gepasseerd met het logo en de tekst Israel prominent op de borst.

"De veiligheid van onze teamleden is van het grootste belang en daarom heeft het team een aantal maatregelen ingevoerd. Dit houdt onder andere in dat onze renners buiten de wedstrijd en bij trainingen een speciaal shirt mogen gebruiken als ze dit nodig vinden", stelt de ploeg.

Aanpassing auto's

Het zou niet alleen om kleding gaan, maar ploegleiders en ander personeel willen liever ook geen bedrukte auto's bij het huis hebben staan.

In wedstrijden blijft alles bij het oude. "2024 wordt ons tiende seizoen in het profpeloton en we gaan trots verder als Israel-Premier Tech", valt te lezen.

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023