Van Hooydonck komt terug op ontsnapping met Pogacar in Tour: 'Beste 20 minuten-waarde van de Tour in wiel van Tadej'

Nathan Van Hooydonck blikt nog eens terug op zijn ontsnapping net Pogacar in Parijs. Straffe woorden over de Sloveen!

Tour de France 2023 - stage 21

Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z'n zwangere vrouw in de auto zat. Z'n leven werd gered, maar door de plaatsing van een interne defibrillator was het wel einde carrière.

Van Hooydonck sprak onlangs uitgebreid over zijn loopbaan in de podcast De Rode Lantaarn. Bijna twee uur lang is hij te horen en vertelt hij openhartig over wat hij meegemaakt heeft. De gehele podcast, waarin hij onder andere zegt dat Jumbo-Visma hem nog zoveel mogelijk bij de ploeg probeert te betrekken, luister je via de widget hieronder.

Maar we lichten er ook even een opvallende passage uit over de laatste rit van de Tour de France. Die reed de Belg uiteraard vooral in dienst, maar in de laatste rit naar Parijs zagen we hem plotseling voor het peloton uitrijden.

Op pad met Pogacar

Dat deed Van Hooydonck met niemand minder dan Tadej Pogacar. De twee werden weer teruggegrepen en Jordi Meeus won uiteindelijk verrassend de massasprint op de Champs, maar na afloop ging het ook veel over de ontsnapping van Pogacar met 'blok aan het been' Van Hooydonck.

Die kwam namelijk amper op kop. Een beetje flauwe ploegorders, dachten we. Maar in de podcast vertelt Van Hooydonck dat de vork iets anders in de steel zat.

Hij kon gewoon niet echt op kop komen zonder het tempo te doen zakken. "Het lukte me gewoon echt niet om over te nemen van Pogacar. Ik probeerde het en deed het ook één keertje, maar dat was om het tempo wat te drukken zodat ik kon herstellen, haha. Ik denk dat ik m'n beste 20-minutenwaarde van de Tour daar reed, in het wiel van Tadej."

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023