🎥 Thijs Zonneveld moet door het water ploeteren: 'Jij houdt toch van leuke paadjes?'

Thijs Zonneveld is goed bezig als beachracer op het moment, maar soms beland je ook ín het water bij het beachracen...

Thijs Zonneveld is alweer een tijdje (semi)professioneel wielrenner bij BEAT Cycling. Dat doet hij een beetje op de weg, maar toch met name in offroadwedstrijden. Hij reed grote gravelwedstrijden, maar op dit moment is hij vooral veel aan het beachracen.

Afgelopen weekend was hij nog de sterkste op het strand Wijk aan Zee. Hij versloeg daar zijn maatje Jasper Ockeloen, die je ook kunt kennen van zijn wielersokkenbedrijf en als man van profwielrenster Riejanne Markus.

De twee trainen ook heel vaak samen en dat was gisteren weer het geval. De twee reden een heel stuk over he strand, vaan Noordwijk naar Bloemendaal. In die buurt was het goed te zien dat het flink nat is geweest in Nederland, want Zonneveld moest even waterfietsen. Ockeloen filmde het.

Gekke paadjes

Zonneveld hield onlangs een zogenaamde 'gekkepaadjesrit' in het kader van BEAT's actie 'Met Thijs de winter door', maar dit onder water staande paadje werd zelfs Zonneveld wat te gek. "F*cking hell!", roept hij terwijl hij al hortend en stoten door het water probeert te rijden.

Het weekend voor de race in Wijk aan Zee waren Zonneveld en Ockeloen actief in België. In de strandrace van Bredene werden ze respectievelijk tweede en derde. Ze werden daar toen op bijzondere wijze geklopt door WorldTour-prof Tim Merlier. Die kwam na een gekke manoeuvre van de begeleidende quad rennend over de streep.

Geen categorie
  • Beeld: Instagram Jasper Ockeloen