📸 Lelijkste nieuwe wielershirt van 2024 bekend? Astana doet erg z'n best!

Het nieuwe shirtje van Astana lijkt eerst prima, maar dan opeens die onderkant... Wij zijn geen fan!

De nieuwe wielershirtjestombola is in volle gang! Voor de kledingpuristen onder de wielervolgers is het ieder jaar weer uitkijken naar de shirtjes van de verschillende wielerteams. Dat van Astana-Premier Tech werd gisteren gepresenteerd op het moment dat Tadej Pogacar zijn Giro-deelname bevestigde.

Mineralenshirt

Daardoor sneeuwde het bericht van Astana wellicht wat onder en dat is als je het shirtje eens goed bekijkt misschien helemaal niet zo erg...

Op het eerste oog lijkt er niet zo heel veel aan de hand. Astana gebruikt dezelfde mooie hemelsblauwe kleur die al jaren de hoofdrol speelt op het shirtje van de Kazachse ploeg - het is tevens de blauwe kleur van de Kazachstaanse vlag.

Maar dan gebeurt er in de onderste helft van het shirtje opeens van alles. Dat hoeft niet per se erg te zijn, maar wat mineralen uit de bergen in Kazachstan moeten voorstellen (?) zien er toch vooral uit alsof Aleksandr Vinokoerov in hoogsteigen persoon een braakje heeft gelegd op het shirt.

Dat is natuurlijk slechts de mening van één redacteur, dus bekijk het shirt van de nieuwe Italiaanse kledingsponsor Biemme vooral zelf goed en oordeel. Mooi of zooi?

Focus volledig op Tour

Bij Astana-Premier Tech gaat Mark Cavendish dit seizoen op jacht naar het etapperecord van Eddy Merckx in de Tour. De Brit staat al op gelijke hoogte met de Belgische wielerlegende, maar plakte er na z'n aangekondigde pensioen en door een val mislukte Tour de France toch nog een jaartje aan vast.

In dat jaar zal de focus volledig op de Tour liggen, want Cav zal niet aan de start komen in de Giro. Hij zal in plaats daarvan een lange hoogtestage doen in aanloop naar La Grande Boucle.

Pelotonpraat
  • Beeld: Astana-Premier Tech