🎥 Zo leer je fietsen! Jong jochie is extreem behendig op de racefiets, acrobaat op de fiets!

Wat de basisbeginselen zijn van wielrenner worden? Niks aantal watts per kilogram! Wat dit jochie in het filmpje laat zien is de basis. Heel knap! 

jong jochie op racefiets rijdt tussen pylonnen door

Veel mensen hebben de afgelopen jaren een racefiets aangeschaft. In veel gevallen zullen die mensen er de eerste keer gewoon op zijn gestapt en gaan trappen. Uiteraard, de onvermijdelijke valpartij omdat je vergeten was dat je klikpedalen hebt nu. Maar ja, al doende leert men...

Één worden met de fiets

Als je op jonge leeftijd lid wordt van een wielerclub en gaat koersen, dan gaat het er wel even wat anders aan toe. Verenigingen brengen jonge rennsers en renstertjes eerst de basisprincipes van het wielrennen bij.

En dan draait het dus om behendighdeid. Je moet als het ware eerst een worden met de fiets voor je eens kunt denken aan zo hard mogelijk een berg oprijden.

Hoe dat in z'n werk gaat, kun je mooi zien in onderstaand filmpje. Dit is duidelijk niet de eerste les van dit mannetje. Kijk dan hoe behendig hij al is op de fiets; menig prof kan daar nog wat van leren!

In L-B-L draait het wel weer om de watts...

Als je de basisbeginselen op de racfiets eenmaal onder de knie hebt en zo behendig bent als het jochie uit bovenstaand filmpje kun je je eens aan de watts wagen. En daar gaat het zondag in Luik-Bastenaken-Luik om!

Dan gaan we (hopelijk) een strijd zien tussen Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar - twee renners die overigens behoorlijk behendig zijn op de fiets; die eerste sprong in de Amstel Gold Race nog handig over een bidon die een andere renner op de weg gooide.

Het is de vraag wat MVDP kan uitrichten in La Doyenne, want in principe is de koers net iets te lastig voor iemand met zijn gestalte, vanwege de steile en iets langere hellingen in de Ardennen. We gaan het zien!

Pelotonpraat
  • Screenshot Instagram Brilhante_mente1
  • Instagram Brilhante_mente1