Tiesj Benoot vader geworden van dochter: 'Veel heb ik niet geslapen, en ik heb ook twee keer een ziekenhuismaaltijd gehad'

Tiesj Benoot is voor een tweede keer vader geworden van een dochter. 

Benoot
  • Tiesj Benoot Tiesj Benoot

Afgelopen weekend reed Benoot in de Amstel Gold Race al rond met in zijn achterhoofd dat de bevalling ieder moment kon beginnen. Sep Vanmarcke vertelde dat hij ooit met een mobiele telefoon in zijn achterzak reed zodat hij niet afhankelijk was van anderen, en ook Benoot vertelde dat hij zou afstappen om bij de geboorte van zijn kind te kunnen zijn.

Uiteindelijk kon de kopman van Team Visma | Lease a Bike gewoon uitrijden en bleek hij een van de sterksten in koers. Op de Keutenberg reed hij de kopgroep uiteen en uiteindelijk kwam hij als derde over de meet.

Weinig slaap

Dinsdag is Benoot voor een tweede keer vader geworden. "Ik ben gisteren de hele dag in het ziekenhuis geweest. Sinds gisteravond hebben we een tweede dochter, Loes. Veel heb ik dus niet geslapen, en ik heb ook twee keer een ziekenhuismaaltijd gehad. Ik heb zeker al in andere omstandigheden aan de start gestaan, maar dat is de grootste bijzaak nu", vertelde hij voor de start van de Waalse Pijl.

"Ik zal mijn energie wel ergens anders gaan zoeken. Ik heb er nog veel zin in en ben dankbaar dat ik hier toch aan de start kan staan… en dat ik vanavond gewoon weer terug kan naar mijn vrouw."

Nieuws
  • Cor Vos