🎥 Puck Pieterse en anderen presenteren nieuwe tenue TeamNL in mooi filmpje (en het is weer oranje!)

In een filmpje met onder andere grappige jeugdbeelden van Puck Pieterse zie je waar de nationale selecties dit olympische seizoen in rijden.

Het tenue waarin de Nederlandse selecties de afgelopen seizoen reden, hielden de gemoederen flink bezig. In een column vergeleek ik het zelf met een vale vaatdoek. Anderen vonden het wel mooi - stiekem vond ik dat na een tijdje zelf ook wel - maar niet herkenbaar genoeg.

Vlammen in een tulpenshirt

De KNWU deed wat met de kritiek, want in dit olympische seizoen keren de nationale selecties van TeamNL weer terug in de kleur waarin we ze graag zien vlammen: oranje.

Dat vlammen staat er niet voor niks, want dat is het thema van het shirtje, zo schrijft de wielerbond op de eigen website. "De komende jaren schitteren de selecties van de KNWU in het nieuwe design. Het shirt verbindt de verschillende wielerdisciplines met elkaar. Samen gaan ze vlammen in en voor oranje."

Het shirt met een tulp en de nationale driekleur erop verbindt volgens de wielerbond ook de verschillende wielerdisciplines met elkaar.

Jeugdbeelden

Om dat kracht bij te zetten, maakten ze een mooi filmpje om het nieuwe tenue te lanceren. Onder het mom van 'De weg naar het oranje' zie je jeugdbeelden van veldrijdster/MTB'ster/wegrenster Puck Pieterse, baansprinter Harrie Lavreysen, BMX'ster Judy Blaauw en paralympisch atleet Mitch Valize.

Hier kijk je het filmpje met Puck en de anderen:

En als je het shirt nog eens goed wil bestuderen: hier is een foto van het shirt met de tulp erop.

Het shirtje is voor het eerst te bewonderen bij het EK baanwielrennen dat vanaf vandaag tot en met zondag op het velodroom in Apeldoorn wordt gehouden. Onder andere Harrie Lavreysen komt daar in actie. Puck Pieterse zien we op het WK in Tabor (3 februari) voor het eerst in het shirtje rijden.

Nieuws
  • Beeld: KNWU