Alpecin-Deceuninck verandert naam voor heel eventjes: Alpecin-Pimapen

Alpecin-Deceuninck? Nee, de ploeg van Mathieu van der Poel heet voor eventjes Alpecin-Pimapen. 

wielrenners alpecin-pimapen

Het is natuurlijk de dag van Luik-Bastenaken-Luik, maar wat verder bij ons vandaan, op een plek waar het vaak ook wat warmer weer is, begint vandaag ook een koers: The Presidential Cycling Tour of Turkery, die we verder in dit artikel voor het gemak maar even de Ronde van Turkije zullen noemen.

Alpecin-Dec... nee Pimapen

Die Ronde van Turkije is geen enorm grote koers, maar weet toch mooie namen aan het vertrek te krijgen. Zo kunnen we hopelijk mooie sprints verwachten tussen Fabio Jakobsen, Mark Cavendish en Sam Welsford.

De ploeg van Mathieu van der Poel verschijnt ook aan de start, zij het wel zonder uitgesproken kopman, want Jasper Philipsen geniet even van een vakantie.

De Belgische ploeg van de gebroeders Roodhooft heet tijdens de Ronde van Turkije wel even net iets anders. Er staat gedurende de acht etappes die de koers duur Alpecin-Pimapen op de denimshirtjes van de ploeg.

Nu hebben de gebroeders Roodhooft niet opeens een nieuwe sponsor gevonden, want Pimapen is een Turks merk van het Belgische bedrijf Deceuninck, dat in kozijnen en deuren handelt. Het moederbedrijf wil in Turkije dit merk onder de aandacht brengen.

Welke renners?

De renners die een week lang voor Alpecin-Pimapen rijden in plaats van Alpecin-Deceuninck zijn: Ramon Sinkeldam, Jonas Rickaert, Robbe Ghys, Jensen Plotwright, Henri Uhlig en Simon Dehairs.

De Ronde van Turkije wordt doordeweeks ook live uitgezonden op tv. Eurosport 1 is er vanaf 13.30 uur bij. Vandaag heeft Luik-Bastenaken-Luik logischerwijs even de voorrang op het hoofdkanaal van de sportzender, maar tussen de finish van de mannen en het begin van de uitzending bij de vrouwen is er nog wel ruimte voor een korte samenvatting van de eerste rit.