🎥 Au! Ierse dames rijden letterlijk over elkaar heen na finish ploegenachtervolging EK Baan Apeldoorn

Na een ploegenachtervolging voel je je waarschijnlijk al alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden, en dan dit...

Een ploegenachtervolging moet voelen als de hel. Vier minuten lang vol in de verzuring met 60 per uur rondjes jakkeren over de baan. Voor de vrouwen van Ierland werd het nog eens extra zuur na afloop van hun race op het EK in Apeldoorn.

Gaat mis na de finish

Ze leverden een prima achtervolging af die hun uiteindelijk een plek opleverde in de strijd om het brons die vandaag op het programma staat.

Maar daarvoor kregen ze niet bepaald de beloning die ze verdienden. Na de finish ging het mis. Op zich logisch, vol in de verzuring op een fiets zonder remmen; dan zit een ongelukje in een klein hoekje.

De twee Iersen die bovenin de baan uitrijden komen in aanraking met elkaar en glijden naar beneden op het velodroom in Apeldoorn. Tot overmaat van ramp komt teamgenootje nummer drie dan nog letterlijk over een van de anderen heenrijden.

Hier zie je de beelden; ze lijken er direct na de wedstrijd zonder al te ernstige verwondingen af te komen - al voel je het vast de dag erna, als er iemand over je heen is gereden.

Resultaten en programma

De Ierse dames plaatste zich dus wel voor de strijd om het brons die vandaag op het programma staat. Daarin nemen ze het op tegen de vrouwen van Duitsland. De finale gaat tussen Italië en Groot-Brittannië. Bij de mannen staat er een duel voor de titel tussen Groot-Brittannië en Denemarken op stapel. Italië, zonder Ganna, rijdt tegen Duitsland voor brons.

In onderdelen waarin Nederland beter is, werd gisteren al voor de medailles gereden. In de teamsprint bij de mannen waren Lavreysen, Hoogland en Van den Berg als vanouds oppermachtig en pakten het goud. De Nederlandse dames (Lamberink, Van de Wouw en Van der Peet) pakten het brons door in de kleine finale Polen te verslaan. Het goud was voor Duitsland.

Nieuws
  • Beeld: Eurosport