Tiesj Benoot over overmacht Pogacar: 'Dat hij maar snel weg is, dan kunnen wij voor de resterende podiumplaatsen koersen'

Tiesj Benoot werd twaalfde in Luik-Bastenaken-Luik en vertelde na afloop over de indrukwekkende Tadej Pogacar. 

Benoot

Toen Pogacar op La Redoute aanging, probeerde enkel Richard Carapaz even te volgen. Maar ook de Ecuadoraan kon het wiel van Pogacar uiteindelijk niet houden. Benoot zag het allemaal vanaf de tweede rij gebeuren, want hij zat op La Redoute een flink aantal posities verwijderd van de kop.

"Ik zag hem van ver gaan", vertelde hij tegen Het Laatste Nieuws. "En was eigenlijk blij. 'Dat hij maar snel weg is', dacht ik. 'Dan kunnen wij voor de resterende podiumplaatsen koersen'", aldus een lachende Benoot. "Er was niks aan te doen. Ik heb mezelf bewust een beetje gespaard om op de top te kunnen versnellen en naar het groepje achter hem toe te springen. Dat was, denk ik, de beste beslissing.

Niet overwogen

Mauri Vansevenant reed ook weer een uitstekende wedstrijd en werd knap zesde. Hij zag Pogacar gaan en wist meteen dat de wedstrijd gedaan was. "Je kunt proberen volgen, maar dan ontplof je en ben je helemaal klaar met je wedstrijd. Zelf heb ik het niet eens overwogen, want eenmaal jezelf opgeblazen, herstel je daar nog moeilijk van."

De renner van Soudal Quick-Step zal Pogacar binnenkort ook weer treffen in de Giro d'Italia. Hij maakt zich geen illusies wat betreft het klassement. "Zelfs op een Pogacar die niet in topvorm verkeert, krijgt niemand vat. Hij is gewoon van een ander niveau."