🎥 Wielerjaar 2023 nog eens heel kort, bondig maar vooral grappig samengevat met wielerpoppetjes

In dit korte filmpje met de zogenaamde Pro Cycling Trumps komt alles langs, in een vooral heel grappig overzicht. Kijken!

Misschien ken je ze al: de geanimeerde wielerpoppetjes van @procyclingtrumps. Het account maakt van bijna alle wielerwedtrijden korte geanimeerde filmpjes. We postten al eens eerder wat van ze, maar nu vatten ze wielerjaar 2023 heel mooi samen met de grappige getekende wielerpoppetjes.

Driepersoonstandem

Je ziet onder andere Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Filippo Ganna in poppetjesvorm op het te kleine bankje zitten na Milaan-Sanremo, 'Visman' Vingegaard vliegen in de tijdrit in de Tour en Pogacar het heel zwaar hebben in diezelfde Tour.

Er is ook aandacht voor de suprematie van Jumbo-Visma in z'n algemeen en in de Vuelta in het bijzonder. Op een driepersoonstandem rijden Kuss, Vingegaard en Roglic de bergen over.

Helaas moeten ze in het filmpje ook kort stilstaan bij het overlijden van Gino Mäder. Dat kon en mocht niet ontbreken in zo'n overzicht. Maar het is toch vooral vrolijkheid in het filmpje; wat te denken van Pogi op z'n eenwieler (hoe dat zit, lees en zie je hier).

2024

Wat 2024 ons gaat brengen qua gekkigheid is natuurlijk niet te voorstellen, maar we kijken al wel vast uit naar een Tour waarin Vingegaard, Pogacar, Roglic én Evenepoel het tegen elkaar op gaan nemen. Daar kunnen de mensen achter de Pro Cycling Trumps vast ook wel wat mee - een mooi kwartet samenstellen bijvoorbeeld.

En kan Mathieu van der Poel in 2024 weer net zo vlammen als in 2023 of pakt Wout van Aert dan eindelijk zijn Vlaamse monumenet (Roubaix rekenen we ook even mee als Vlaams monument)?

Pelotonpraat
  • Beeld: ProCyclingTrumps