🎥 Uit de oude doos: wiel valt er spontaan uit, maar Klaas Vantornout crosst stug door

Wat Mathieu van der Poel van de wereldtitel kan houden komend weekend? Nou, zoiets bijvoorbeeld. Bijzonder filmpje uit de oude doos!

Superprestige cyclocross race  Asper Gavere 2012

Na het machtsvertoon van Mathieu van der Poel van afgelopen winter hoor je steeds vaker: 'alleen pech kan MVDP van z'n zesde wereldtitel in het veld afhouden'.

Daar willen we het liefst niet al te lang bij stilstaan, maar hoe die pech eruit zou kunnen zien is dan toch ook wel aardig speculeren... We keken op de redactie bijvoorbeeld naar een oud filmpje van de cross van Gavere uit 2009, toen nog in het kader van de Superprestige en verreden half november - anno nu is het de wereldbekercross op Tweede Kerstdag.

Wiel uit frame

Vijftien jaar geleden stond de nu 41-jarige Belgische crack Klaas Vantornout daar aan het vertrek en tijdens een looppassage gebeurde hem wat geks: zomaar, helemaal uit het niets, viel z'n wiel uit z'n frame.

In de beelden hieronder zie je het gebeuren. Vantornout kijkt even achterom, dus hij heeft het wel door dat hij plotseling een toch niet geheel onbelangrijk deel van z'n fiets mist. Er zit niets anders op voor de Belg dan maar door te lopen met de fiets op de schouder.

Uitslag

Uiteindelijk wist Vantornout nog beslag te leggen op een vijfde plaats in Gavere. Hij finishte op iets meer dan twee minuten van winnaar Niels Albert. Sven Nys werd tweede, Zdenek Stybar derde en Kevin Pauwels vierde. Op een negende plek was huidig bondscoach Gerben de Knegt de beste Nederlander.

Pelotonpraat
  • foto Cor Vos ©2012