🎥 Uren naar turen: een hypnotiserend 'dobbelsteen'-voorwiel

Wil je even helemaal tot rust komen? Dit filmpje van een gaaf dobbelsteenvoorwiel is het helemaal. Je blijft ernaar kijken!

In het profwereldje zijn tijdritfietsen tegenwoordig halve ruimteschepen. Niets is belangrijker dan de aerodynamica. De ontwerpen hebben de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Bij zo'n tijdritfiets horen ook vaak dichte wielen, als de weersomstandigheden en het parkoers het toelaten.

Daarbij zijn de dichte voor- en achterwielen vaak gewoon zwartnof draait er hoogstens een sponsor van de wielen mee in de rondte. Zelfs bij een uitgesproken ploeg als EF Education-EasyPost houden ze zich een beetje in met de dichte wielen.

Dat geldt niet voor het fraaie wiel dat je hieronder rond ziet draaien. Dit PHENAKISTOWHEEL, zoals het gedoopt is door de maker Le Maile, een multimediale Zwitserse kunstenaar, is een hypnotiserend gebeuren.

De dobbelsteentjes draaien in het rond tot je er helemaal tureluurs van wordt, maar het is wel een mooi gezicht!

Eerste tijdrit

Zo spectaculair als het wiel hierboven wordt het niet, maar in de World Tour zie je in de UAE Tour de dichte voor- en achterwielen weer door de woestijn knallen. In de tweede etappe staat er de traditionele tijdrit op het programma, waarin renners als Olav Kooij, Fabio Jakobsen, Rémi Cavagna en Dylan Groenewegen tegen de achtergrond van een indrukwekkende skyline hun kunsten zullen laten zien.

Pelotonpraat
  • Beeld: Bicyclefilmfestival