Fietsen voor het goede doel, maar dan 'gewoon' in Nederland? Dit zijn 3 mooie uitdagingen!

Je inzetten voor een goed doel is nobel. Maar je hoeft er echt niet zes keer de Alpe d'Huez voor te beklimmen...

De wielerevenementen schieten als paddenstoelen uit de grond de laatste jaren. Veel fietsers willen bij het uitkiezen van zo'n evenement/uitdaging voor het komende jaar begrijpelijkerwijs niet alleen voor zichzelf op de fiets stappen, maar iets doen voor een goed doel.

Dat kan natuurlijk met de verschillende zware tochten in het buitenland, zoals Alpe d'HuZes of de meerdaagse Tour for Life. Maar dichterbij huis worden er ook mooie initiatieven georganiseerd voor het goede doel. We zetten er drie op een rij voor het komende seizoen (en ja, er zullen er ongetwijfeld meer zijn...)

1) Rainbow Ride start in Amsterdam

Dit fietsevenement vindt plaats op 15 juni 2024. Er is keuze uit de afstanden 100 en 200 kilometer om geld in te zamelen voor een wereld zonder AIDS. Perfecte afstanden voor fanatieke fietsers! Er zijn op dit moment namelijk nog zo’n 39 miljard mensen met HIV. Dit aantal wil de organisatie graag samen omlaag krijgen op een sportieve manier!

2) Hollandse Limes Classic start in Zwammerdam

De Hollandse Limes Classic vindt plaats in Zwammerdam op 21 september 2024. De Hollandse Limes Classic is een toertocht die wordt georganiseerd om meer naamsbekendheid voor de Hollandse Limes te genereren. Er is keuze uit de afstanden 40 en 80 kilometer.

Je komt onderweg langs bijzondere plekken waar ze meer zien en ervaren over de Hollandse Limes.Het inschrijfbedrag is €10, de inschrijvingen zijn nog niet geopend, maar we houden jullie graag hierover op de hoogte!

3) Ride For The Roses start in Aalsmeer

De Ride for the Roses wordt dit jaar alweer voor de 25ste keer georganiseerd. Dit is een fietstocht van 25, 50 of 100 kilometer startend en eindigend in Aalsmeer om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Tijdens de tocht fiets je door het hart van de bollenstreek. Deze tocht vindt dit jaar plaats op 29 september. Komen jullie samen met ons in de versnelling voor kankeronderzoek?

Zelf in het zadel
  • Beeld: YouTube Ride for the Roses