Demi Vollering: 'Werd dom genoemd, had het idee dat ik niet in de maatschappij paste'

Demi Vollering vertelt hoe ze het niet altijd even makkelijk had in haar jeugd omdat ze 'anders' was dan de rest.

team presentation of Team SD Worx-Protime 2024

Demi Vollering ontpopte zich vorig jaar tot de beste wielrenster ter wereld (jaja, lieve Belgen, je zou ook kunnen zeggen dat het Lotte Kopecky is..) door onder andere de Tour de France Femmes te winnen. De 27-jarige Zuid-Hollandse won bijna overal waar ze aan de start kwam.

Tegenwoordig is ze helemaal senang en vertelt ze vaak hoe ze tot rust komt dankzij yoga, haar hond Pip en de Zwitserse bergen - en natuurlijk haar vriend. Ze is een echt buitenmens. Dat heeft ze nu omarmd, maar het was in haar jeugd niet altijd even makkelijk.

Dom genoemd

Ze was namelijk wat anders dan de rest. Anders dan wat het stramien voorschreef, zo zegt ze in Women's Health, het blad waarop ze deze maand op de cover prijkt.

"Ik had altijd het idee dat ik niet in de maatschappij paste, vooral op de middelbare school. Ik was qua leren, lezen, schrijven niet de beste en werd weleens dom genoemd, maar ik was wel slim in andere dingen. Het liefst was ik buiten, lekker aan het bewegen."

Ander mens

Vollering doet uit de doeken waarom het voor haar zo goed werkte (en werkt) om veel buiten te zijn.

"Daar is niemand die je veroordeelt. Buiten kon ik mezelf zijn en dan voelde ik me het allerbest. Kinderen komen nu niet veel meer buiten, terwijl ik zeker weet dat ik een héél ander mens was geweest als ik alleen maar binnen had gezeten. Dan had ik misschien wel een moeilijk leven gehad", vertelt Vollering over het belang van bewegen en buiten zijn, in ieder geval voor haar.

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2024