Lance Armstrong: 'Pogacar rijdt de Giro voor het geld'

Lance Armstrong weet wel waarom Pogacar naar de Giro gaat en spreekt daarbij ook uit eigen ervaring.

In een grote preview op het nieuwe wielerseizoen bespreken Lance Armstrong, George Hincapie en Johan Bruyneel in hun podcast The Move. Armstrong zei bijvoorbeeld dat hij Remco Evenepoel de Tour nooit ziet winnen. Maar ook over Tadej Pogacar doet hij een duit in het zakje.

Pogi rijdt namelijk de dubbel Giro/Tour en Johan Bruyneel vraagt zich af of het Pogacar te doen is om een 'legacy', een erelijst dus waarbij hij bijvoorbeeld alle grote rondes wil afvinken.

Daar is Armstrong duidelijk over. Volgens de Texaan speelt er iets heel anders. "Nee, dat is totaal niet de reden. Het is een domme vraag." Armstrong begint op YouTube geldgebaartjes te maken met z'n handen. "Hij gaat voor het geld..."

Kan allebei waar zijn

Armstrong vervolgt wat serieuzer. "Het kan allebei een beetje waar zijn: en voor het geld gaan, er ligt een dikke vette cheque voor hem klaar, en ook om te racen. Want als Pogacar eenmaal een rugnummer opspeldt wil hij alleen maar winnen. Maar ik weet het uit eigen ervaring, ik ben er zelf ook voor het geld heen gegaan."

Hincapie werpt nog op dat Pogacar misschien voor de dubbel kiest zodat hij in ieder geval nog één grote ronde kan winnen, omdat hij bang is voor Vingegaard, die hem vorig jaar in de tijdrit zo op z'n nummer zette - hoewel Hincapie ook beseft dat Pogacar daar misschien niet helemaal 100 procent was.

Armstrong gaat daar niet echt op in, maar weet wel dat hij in z'n goede jaren nooit voor de dubbel was gegaan. "Toen ik de Giro reed, kwam ik weer terug in de sport en was het anders. Ik ging voor het geld. Maar in de jaren tussen '99 en '05 had ik dat nooit gedaan. Aan de andere kant: het is een andere sport nu."

Achtergrond
  • Beeld: Instagram Lance Armstrong