Wout van Aert weer creatief met Strava: 9 ritten met 9 Nederlandstalige songteksten als titel...

Wout van Aert zet al z'n ritten op Strava en dat niet alleen: hij bedenkt bij iedere rit een onaanvolgbare titel. Hij zit nu in z'n muzikale periode...

trainingscamp Team Visma | Lease a Bike

Profs verschillen in heel veel van ons goedwillende amateurfietsers - ze gaan veel harder! - maar er zijn ook raakvlakken. Zo geldt voor de schrijver van dit stukje dat hij altijd goed nadenkt over de titel van zijn ritje, en dat geldt ook voor Wout van Aert - een understatement.

De Belg was altijd al heel creatief met z'n rittitels. In een oud artikel besteedden we al eens aandacht aan z'n onaanvolgbare titels over zalm, peren en wat al dies meer zij.

Maar tijdens zijn trainingsstage op Mallorca van de voorbije negen dagen heeft Van Aert zichzelf zelfs overtroffen. Bij elke rit (of hardlooprondje) bedacht hij als titel een songtekst die met een beetje creativiteit ook nog te maken heeft met fietsen of met de activiteit zelf.

We nemen je mee in een klein reisje door de Nederlandstalige popmuziek samen met Wout... (en je kunt ook mooi zien hoe hard hij trainde op Mallorca, onder andere samen met Tiesj Benoot).

1) Fixes - kvraagetaan

'En haten was nog geen nationale sport'. Een zinnetjes uit het prachtige liedje van het in Nederland niet zo bekende bandje Fixkes (hier luister je het nummer)

2) Yevgueni - Als ze lacht

'Echt ik waan me in de tropen'. Een zinnetje van de band Yevgueni met zanger Klaas Delrue. Ook in Nederland minder bekend, maar ze maken echt heel mooie liedjes. Echt een luistertip!

3) Herman van Veen - Ochtend

'Net als vroeger is er weer een dag geboren'. Herman van Veen kennen we in Nederland natuurlijk. Ochtend is niet z'n meest bekende nummer, maar blijkbaar is Van Aert een kenner.

4) Katastroof - Heel de Wereld Stinkt

'Mor niks da zo hard kan stikken als ne rotte geest'. Andermaal een onbekende band. Dit is een soort protestliedje/volksliedje (je luistert het hierje luistert het hier).

5) Guus Meeuwis - Brabant

'Ik mis zelfs het zeiken op alles om niets'. Deze kunnen we in Nederland en dan vooral in Brabant natuurlijk uit volle borst met een zachte G meezingen...

6) René Froger feat. Donnie - Bon gepakt

'Luister agent, het is een veel te mooie dag'. Wout van Aert is ook deze monsterhit van René Froger niet ontgaan, maar wat is er gebeurd op Mallorca? Reed Van Aert te hard?

7) Gorki - Ooit was ik soldaat

'Lieve tijger, ik geef je alles'. Gorki, de band van de helaas overleden zanger Luc De Vos, kennen we in Nederland vooral van het mooie Mia, maar ze hebben veel meer mooie nummers, zoals Ooit was ik soldaat.

8) Sam Gooris - Basketsloefkes

Lap, daar hebt het, wat hadde gedoegt.’ Misschien ken je Sam Gooris als de man van Kelly Pfaff - die real life soap zul je weleens voorbij hebben zien komen... Nou, Wout van Aert kent z'n liedjes ook.

9) Samson en Gert - De wereld is mooi

'Zo bie ba boe ba beestig mooi'. Wout van Aert zijn zoontje zit nu vol in Samson & Gert-leeftijd en dus is ook de Belg op de hoogte van hun oeuvre. De titel past ook wel heel goed bij de beestachtige rit trouwens...

Wout van Aert maakt aanstaande zondag zijn seizoensdenbuut in de Clasica Almeria, een Spaanse koers die vaak uitdraait op een massasprint - Olav Kooij is ook van de partij voor Visma | Lease a Bike. Maandag rijdt Van Aert de gravelkoers Clasica Jaén, om vanaf woensdag mee te doen aan de Ronde van de Algarve.

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2024