📸 Mads Pedersen wint proloog Tour de la Provence met een enorm voorblad op tijdritfiets

Mads Pedersen won gisteren met overmacht de proloog van de Tour de la Provence. Met de nadruk op macht, want hij trapte een enorm verzet...

54th Etoile de Besseges 2024 stage 5

Mads Pedersen is het seizoen geheel volgens z'n eigen traditie begonnen met de Franse winterkoersen. En dat let hem geen windeieren, want gisteren was hij in Marseille de sterkste in de proloog van de Tour de la Provence.

In de korte tijdrit van vijf kilometer was hij maar liefst zes seconden sneller dan z'n Zweedse teamgenoot Jakob Söderqvist. Samuel Watson van Groupama-FDJ werd derde. Een gepatenteerd tijdrijder als Bruno Armirail van Decathlon AG2R werd al op elf seconden gereden.

Dat deed Pedersen niet zomaar liet de Finse wielergek @ammattipyoraily zien op Twitter. Hem - en ook de Franse regie trouwens, zoals je in zijn tweede tweetje ziet - viel op dat Pedersen een enorm verzet in de rondte draaide in Zuid-Frankrijk.

Spontaan pijn aan de knieën

Op zijn voorblad waren maar liefst zestig tandjes gemonteerd, terwijl hij het achter met tien deed. Als je dat verzet thuis rond gaat proberen te draaien krijg je spontaan pijn aan je knieën. Pedersen ging er meer dan 56 kilometer per uur mee.

In de beelden hieronder zie je het enorme voorblad waar Pedersen mee reed.

Programma Mads Pedersen

Mads Pedersen reed begin februari al de Ster van Bessèges en schreef daar ook het algemeen klassement op z'n naam en won een rit. Volgens de gegevens van ProCyclingStats komt hij pas in Parijs-Nice weer in actie nadat hij de Tour de la Provence heeft afgewerkt, om daarna te pieken in Milaan-Sanremo en de Vlaamse klassiekers.

Daarna bereidt hij zich via de Dauphiné voor op de Tour de France en de Deen zal ook weer de Vuelta voor z'n rekening nemen. In 2022 was hij daar ijzersterk en won drie ritten.

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024