🎥 Au! Fransman vol met de ballen op de bovenbuis in Tour de la Provence

In de Tour de la Provence was het al niet echt lekker weer en dan overkomt de arme Fransman dit ook nog - hij blijft nog knap overeind trouwens, maar verder: au!

Waarschijnlijk heb je nog nooit van de Fransman Kevin Avoine gehoord, maar na het zien van onderstaande beelden zul je toch medelijden met hem voelen. De Fransman van de continentale Franse ploeg Van Rysel-Roubaix maakte in de eerste rit in lijn namelijk iets pijnlijks mee.

Het was al niet zo fijn om op de fiets te zitten gisteren in de Tour de la Provence, want het was ouderwets hondenweer in Zuid-Frankrijk.

Man bits

Maar dat was nog lang niet het ergste voor de 26-jarige Fransman die in 2022 derde werd in Parijs-Troyes. Op het natte wegdek maakte hij een behoorlijke uitglijder. Het is behoorlijk knap dat hij z'n fiets nog in het gareel houdt en overeind blijft.

Dat gebeurt wel met een pijnlijke landing van z'n zaakje op de bovenbuis. Of - geluid aan als je zo kijkt - zoals de Engelse vrouwelijk commentator het mooi onderkoeld verwoordt: "That hurts te man bits..."

Pedersen heerst in Tour de la Provence

Op het sportieve vlak heeft Avoine weinig in de melk te brokkelen; Mads Pedersen van Lidl-Trek heerst in de Franse koers. De in Zwitserland woonachtige Deen won eerder in Frankrijk al de Ster van Bessèges en lijkt ook op weg naar de eindzege in de Tour de la Provence.

Hij pakte op de eerste dag al de zege in de proloog - waar hij trouwens met een enorm voorblad reed - en gisteren won hij de sprint van een groep van 66 man met sprekend gemak. De tegenstand is ook niet heel groot in de sprint voor Pedersen, want Axel Zingle werd tweede en de Canadees Riley Pickrell werd derde. David Dekker sprintte naar een achtste plek.

Pelotonpraat
  • Beeld: Eurosport