🎥 Gravelkoers Clasica Jaén wordt modderbad vanmiddag: hallucinante beelden van onverharde stroken

Wout van Aert heeft vandaag in de Clasica Jaén zijn tweede koersdag op de weg. Nou ja, hij kan beter z'n crossfiets meenemen...

Misschien weet je het nog wel: Tadej Pogacar reed vorig jaar ergens op een doordeweekse dag in februari in een prachtig decor van olijfbomen en opwaaiend stof op indrukwekkende wijze (een lange solo) naar de zege in de Clasica Jaén.

Spaans modderbad

De Clasica wat?, dachten veel mensen toen. Nou, de Clasica Jaén moet de Spaanse tegenhanger van de Strade Bianche zijn/worden. Een koers met veel onverharde stroken dus.

Maar zelfs in Spanje is het weer niet altijd alleen maar zonnig en warm. Er valt uiteraard ook weleens regen en dan, weten we ook uit Strade Bianche, veranderen die soms zo idyllische stofstroken opeens in de Mega Blubber Power Race.

Dat is goed te zien op de parkoersverkenning van de Zwitserse procontinentale ploeg Q36.5. Zij kwamen eens poolshoogte nemen hoe de stroken de regenval overleefd hadden en kregen wat je op onderstaande beelden gaat zien voorgeschoteld.

Stroken geschrapt

Uiteraard is zo'n strook, die niet zou misstaan in de cross van Gavere, niet doenbaar in een wegwedstrijd. De organisatie heeft helaas dan ook moeten beslissen een aantal onverharde stroken uit de koers te halen. Er blijven er vanmiddag nog vier over. Je kunt de koers vanaf 15.00 uur live zien op Eurosport 1.

Favorieten

Je ziet dan dus Wout van Aert, die gisteren in zijn seizoensdebuut een ijzersterke lead-out afleverde voor een winnende Olav Kooij. Hoewel de Belg gezelschap heeft van. Sepp Kuss in Jaén, zal hij de kopman zijn voor Visma | Lease a Bike.

De concurrentie voor Van Aert komt in Spanje van een UAE-blok met Tim Wellens, Marc Soler en Juan Ayuso (geen Pogacar dus) en mannen als Michal Kwiatkowski, Ivan Garcia Cortina en de in de Ronde van Murcia zegevierende Ben O'Connor.

Nieuws
  • Beeld: Twitter Q36.5 Pro Cycling