🎥 Mooi inkijkje trainingsdag Alpecin-Deceuninck: Jasper Philipsen passioneel aangemoedigd door teamgenoten

Met de sfeer zit het wel goed bij Alpecin-Deceuninck als je kijkt hoe het er tijdens een traningsdag aan toegaat in Spanje... Mooie beelden!

Maurice Ballerstedt. De kans is aanwezig dat je nog nooit van hem hebt gehoord. De 23-jarige Duitser zit sinds vorig seizoen in het WorldTour-team van Alpecin-Deceuninck en hij is zeer actief op Instagram - hij heeft daar bijna 40.000 volgers vanwege z'n vele en vaak grappige filmpjes.

Recent postte hij er ook weer eentje waarbij we een mooi inkijkje kregen bij een training van zijn team Alpecin-Deceuninck.

In de wintermaanden fietsen profs een hoop 'rustige' kilometers, maar het adagium dat je alleen maar rustig moet rijden in de winter is echt wel achterhaald door de wetenschap. Ook in de winter doen wielrenners nu serieuze efforts en tests.

Fiets boven hoofd

Ballerstedt laat zien hoe dat er bij Alpecin-Deceuninck aan toegaat in Spanje. Hij filmde een test van sprintkanon Jasper Philipsen die een hellinkje opramt (op een behoorlijk zwaar verzet). Hij wordt daarbij luid aangemoedigd door zijn teamgenoten. Eentje houdt zelfs z'n fiets boven z'n hoofd. Mooie beelden!

Programma Jasper Philipsen

Volgens de gegevens van ProCyclingStats (en wie zijn wij om daar aan te twijfelen) zal het nog tot Kuurne-Brussel-Kuurne duren voor we Jasper Philipsen in koers zien knallen dit seizoen. Het staat al vast dat hij daarna ook Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix zal rijden. In die laatste koers werd hij afgelopen jaar tweede achter zijn teamgenoot Mathieu van der Poel.

Ballerstedt reed in Australië al de Tour Down Under en de Down Under Classic. Over z'n Europese programma is nog niks bekend.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Maurice Ballerstedt