📸 Wout van Aert laat dikke schroef in band zien die hem nekte in Clasica Jaén op Instagram

Wout van Aert kon gisteren geen rol van betekenis spelen in gravelkoers Clasica Jaén en daar is een hele dikke schroef de schuld van...

Cl‡sica Jaen Paraiso Interior

Wout van Aert bolde gisteren als 45ste en allerlaatste renner die de finish bereikte over de finish in de Clasica Jaén. Totaal gene plaats voor de Belg natuurlijk en het lag dan ook niet aan zijn conditie dat hij op 6 minuten en 36 seconden van winnaar Oier Lazkano over de streep kwam.

Een lekke band op een heel ongelukkig moment - op het moment dat het gebeurde was er even geen volgauto of iemand met een nieuw wiel langs het parkoers paraat - was er de oorzaak van.

Van Aert speelde na dat moment niet meer mee voor de overwinning. Uiteindelijk wist Jan Tratnik namens Visma | Lease a Bike nog derde worden, maar de Belg was op voorhand de kopman van zijn ploeg.

Enorme schroef

Hij liet na afloop op Instagram zien wat er precies roet in het eten had gegooid. Hij postte op Instagram de foto van zijn lekke band. Het bleek dat er een enorme schroef of spijker in zijn band was geboord. Tsja, daar kan geen tubelees band tegenop...

Van Aert postte er zelf op Insta een hamertje bij waarmee hij nog eens een extra spijker in zijn velg sloeg, dus hij kon er de humor wat later alweer van inzien.

Beeld: Instagram Wout van Aert

Ronde van de Algarve

Van Aert heeft vandaag even een rustdag nadat hij zondag al Olav Kooij naar de overwinning piloteerde in de Clasica de Almeria (en zelf nog tiende werd). Vanaf woensdag is hij te bewonderen in de Ronde van de Algarve, onder andere samen met Remco Evenepoel. Dat belooft een leuk rondje te worden!

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2024