🎥 Proberen met je fietsgroepje? Maak een hand-voet-keten met elkaar! (eentje is de lul...)

Fietsgroepjes opgelet! We hebben een nieuwe uitdaging voor je. Als het lukt graag even filmen en naar ons opsturen...

Ben je het zat om steeds maar gewoon achter elkaar aan te rijden met je eigen fietsclubje? Altijd maar zo hard mogelijk rijden? - terwijl van tevoren toch echt was afgesproken dat het vandaag een beetje rustig zou gaan...

Acrobatische uitdaging

We hebben een nieuwe uitdaging voor jou en je fietsgroepje. Die gaat niet om zoveel mogelijk watts rond zien te draaien, maar vergt wat acrobatische vermogens en samenwerkingsskills - en oké, wel een sterk iemand op kop.

Bekijk het filmpje hieronder maar, waarin een Duits fietsclubje een menselijke keten op de fiets vormt door elkaar bij de wielerschoen te pakken.

Als je het filmpje ziet, zie je ook wel meteen dat de voorste van het groepje, die dus de anderen meetorst, het behoorlijk zwaar heeft... Ze wordt ook nog geholpen door doordat ze een duwtje in de rug krijgt. Succes ermee!

Disclaimertje...

Uiteraard nog even de (allicht overbodige) toevoeging: als je dit daadwerkelijk gaat proberen, doe het dan op een veilige plek zonder verkeer en verder staan we natuurlijk ook niet in voor mogelijke valpartijen bij jullie acrobatische toeren ;)

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram cyclist.hamburg