🎥 Slimste man in het peloton? Thomas De Gendt lost Rubiks Cube in no-time op!

Thomas De Gendt is bezig aan z'n laatste seizoen als profwielrenner, maar daarna kan-ie op tournee als oplosser van Rubiks cubes...

Thomas De Gendt ken je als de man van monsterontsnappingen. Urenlang rijdt hij in beeld en dan heeft hij vaak nog wat over om er een flinke poef op te geven. Op de fiets een echte Marathon Man dus.

Rubiks Cube

Dat geldt niet voor andere zaken in het leven - nee, mensen met een dirty mind, we hebben het uiteraard niet daarover; we zouden niet durven...

We hebben het wel over het oplossen van Rubiks Cubes. Jeweetwel, die verdomde kubussen met rode, witte, blauwe en weten we veel wat voor vlakjes nog meer. Ze moeten in ieder geval allemaal op eenzelfde zijde belanden en voor veel mensen is dat een onmogelijke opgave.

Campingstoel

Niet voor Thomas De Gendt. In de Tour of Oman zat hij in een campingstoel en loste hij er tussen neus en lippen zo even eentje op. Hieronder zie je de beelden daarvan.

Programma Thomas De Gendt

Thomas De Gendt reed dus de afgelopen dagen de Tour of Oman en hij blijft nog even in de woestijn, want hij zal vanaf maandag de UAE Tour betwisten. Daarna richt hij zich in zijn laatste seizoen uiteraard op zijn zo geliefde Ronde van Catalonië. Hij rijdt ook sowieso de Ronde van Romandië en z'n laatste grote ronde wordt de Vuelta.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Tour of Oman