Ploegleider Steels: 'Ben ervan overtuigd dat Evenepoel mee kan doen voor zege in Ronde van Vlaanderen'

Zijn ploegleider Tom Steels weet het zeker: Remco Evenepoel kan potten breken in de Ronde van Vlaanderen. Hij heeft er een goede reden voor en ziet het al helemaal voor zich!

BK Tijdrijden Elite mannen 2022 in Gavere

Remco Evenepoel rijdt nu in Portugal de Ronde van de Algarve en richt zich dit seizoen voornamelijk op rittenkoersen (de Tour in het bijzonder) en de Ardense klassiekers, maar als het aan zijn ploegleider Tom Steels ligt, zullen we hem eens ook in het Vlaamse voorjaar zien.

Dat zegt hij in de podcast van de eigen ploeg, The Wolfpack Howls. Op de vraag welke Vlaamse klassieker Evenepoel het best zou liggen, is hij duidelijk.

"De Ronde van Vlaanderen, zeker weten. Eens moet hij het proberen. Ik ben ervan overtuigd dat hij met het materiaal, dat door de jaren heen veel beter is geworden voor de kasseien, mee kan doen. Ik zou het ook echt graag zien: de sfeer als hij, als Belg, daar rond zou rijden. Dat zou een hoogtepunt zijn voor het Belgische wielrennen."

Andere mindset

Steels denkt dat Evenepoel op den duur zelf wel zal aangeven dat hij een keer in De Ronde wil rijden. De hedendaagse generatie heeft daar behoefte aan, zo betoogt hij.

"Het is ook een risico voor de renner om altijd dezelfde koersen te doen, vooral deze generatie heeft dat. Ze willen andere dingen doen en dat moet je ook toelaten. Misschien vraagt hij het binnen één of twee jaar en dan zeg ik: waarom niet? Vijftien jaar geleden kon je het je niet voorstellen dat de Tourwinnaar de Ronde van Vlaanderen zou winnen of überhaupt reed. Nu is er een andere mindset, maar dat is alleen maar mooi voor de sport."

Huidige voorjaarskern

Voor komend voorjaar moet Soudal Quick-Step het nog even zonder Evenepoel doen in de Vlaamse klassiekers. Maar Steels verwacht ook veel van zijn huidige voorjaarskern.

"We zitten weer in een goede flow. Je ziet aan Kasper Asgreen dat hij terug in vorm is, en met Gianni Moscon hebben we iemand die heel gemotiveerd is om zich terug te laten zien. Daarachter hebben we nog wat jonge gasten, waarmee we kunnen spelen. Niet in Vlaanderen of Roubaix, maar wel in pakweg Kuurne of Dwars door Vlaanderen. En ook Julians Alaphilippe zal cruciaal zijn, en bij hem ziet het er tot dusver positief uit. We kunnen het opnieuw goed doen."

Geen categorie
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022