🎥 Alpecin-Deceuninck in spijkerstoftenue dit wielerseizoen!

Alpecin-Deceuninck heeft als allerlaatste ploeg het tenue voor 2024 bekendgemaakt en ze verrassen met een spannend ontwerp...

We dachten dat Alpecin-Deceuninck 'gewoon' weer in hetzelfde shirtje als vorig jaar zou koersen. Dat deden ze immers in de eerste wegkoersen van 2024. Maar de ploeg van de gebroeders Roodhooft kwamen vandaag nog met een konijn uit de hoge hoed.

Spijkerstof

Ze presenteerden op Instagram en in een persbericht een zeer verrassend tenue. We zien de ploeggenoten van Mathieu van der Poel - die rijdt zelf in de regenboogtrui - komend jaar in een soort spijkerstoftenue rondrijden. Het shirtje en de broek zijn denimblauw met duidelijke hints naar spijkerstof en ook de fiets is erop aangepast.

In het filmpje hieronder kun je het shirtje en het hele tenue eens goed bekijken. Ze geven er in de tekst ook wat uitleg bij.

"Zeg hallo tegen ons nieuwe tenue voor 2024! Het vertegenwoordigt ons doel voor het team in 2024: eruit durven springen, maar wel met beide benen op de grond. We werken hard, maar hebben ook veel plezier met elkaar. Een spijkerbroek is geschikt voor elke situatie, toch?

Carrera

Mocht dit tenue je einigszins bekend voorkomen? Dat zou kunnen! Een hele poos geleden reed namelijk ook de Italiaanse ploeg Carrera in een spijkerstoftenue. Niet helemaal onlogisch, omdat Carrera een spijkerbroekenfabrikant is. Onder ander de vermaarde Claudio Chiappucci en Marco Pantani reden voor die ploeg.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Alpecin-Deceuninck