📸 Veganistische Cameron Mason dolt met Paul Herygers: 'Bijtanken met vogelzaad...'

Cameron Mason had nog een robbetje uit te vechten met crosscommentator Paul Herygers en doet dat op zeer ludieke wijze...

De Britse veldrijder - nou ja, eigenlijk multidisciplinaire wielrenner - Cameron Mason heeft Paul Herygers op ludieke wijze herinnerd aan het relletje in het crosswereldje eind vorig jaar. In december ging Herygers door het stof over iets dat hij had gezegd over Mason.

De renner uit de stal van de gebroeders Roodhooft is namelijk veganist en tijdens de wereldbekermanche in Dendermonde had Cameron Mason een moeilijk momentje (hij finishte uiteindelijk elfde). Paul Herygers, veldritcommentator voor de VRT, zocht naar een oorzaak en zei dat de jonge Brit ‘enkel op vogelzaad kon rijden’.

“Had hij maar een stukje vlees gegeten”, vervolgde Herygers. “Dan had het misschien nog wat verder kunnen reiken. Maar als je veganist bent, schiet er niet veel meer over. Geen melk, geen eieren, enkel wat vogelzaad", vervolgde Herygers.

Bijtanken met 'vogelzaad'

Daar bood de Belg zijn excuses voor aan, maar nu komt Mason er toch nog even op humoristische wijze op terug. Het veldritseizoen zit er na zondag op voor hem en dus kon hij zich eens goed laten gaan. Hij plaatste op z'n Twitter een foto van een ruim assortiment aan snacks en patat (of friet, zo je wil..) met de tekst 'bijtanken met wat vogelzaad' erbij, terwijl hij Paul Herygers tagt in de tweet.

De frikandel speciaal die je op tafel ziet liggen - en de andere niet veganistische snacks - zijn waarschijnlijk voor de tafelgenoot van Mason, want er staan meerdere borden op tafel.

https://twitter.com/camerooney_/status/1759284857073496451?t=q21OHE10A3_afIud3jJPCQ&s=19

Mentaal en fysiek aan rust toe

Mason grapte niet alleen op social media. Hij schreef ook een serieuzere tekst. De Brit kende een heel goed eerste seizoensdeel, met bijvoorbeeld een tweede plek op het EK. Daarna ging het bergafwaarts. In de kerstperiode kwam hij er niet meer echt aan te pas en ook daarna wilde het niet meer vlotten. Zo werd hij op het WK in Tabor pas 24ste.

Na de X2O-cross van afgelopen weekend in Brussel tankte hij dus bij met echt eten, maar hij liet ook weten even écht te moeten bijtanken. "De laatste maanden zijn zowel mentaal als fysiek een behoorlijke struggle geweest. Ik ben er echt aan toe om er even tussenuit te gaan", aldus Mason op Twitter.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Cameron Mason