Tadej Pogacar over Ronde van Vlaanderen: 'Hoop dat Mathieu wint, wil zelf de hele dag op de bank kijken'

Tadej Pogacar stuntte in de Strade. Dat werpt de vraag op: hoe gaat het zijn om de Ronde van Vlaanderen te missen? Met pijn in het hart vertelt hij hoe het gaat zijn.

Ronde van Vlaanderen 2023

Voor onze nieuwe seizoengids - hier te bestellen, met alle info over het nieuwe wielerseizoen! - spraken we uitgebreid met Tadej Pogacar. Uiteraard gaat het daarbij veel over de dubbel Giro-Tour die hij dit jaar gaat doen, maar we hebben het ook even met hem over het missen van de Ronde van Vlaanderen.

Vlaanderen op de bank

We vroegen hem of hij De Ronde niet heel erg gaat missen, zeker na zijn fantastische overwinning van vorig jaar. Hij fietst 'm dan dit jaar niet zelf, maar hoopt er geen seconde van te missen.

"Ik hoop dat ik geen lange training hoef af te werken die dag. Het liefst ga ik ’s ochtends vroeg op de bank zitten om de koers te kunnen volgen. Ik ga het zeker missen om niet zelf aan de start te komen. Maar ik twijfel er niet aan dat het de goede keuze is om Vlaanderen over te slaan dit jaar."

Over wie hem op moet volgen, heeft de Sloveen ook wel een duidelijk idee. "Ik hoop dat Mathieu wint. Voor de sport zou het goed zijn als de wereldkampioen wint in de Ronde van Vlaanderen. Hij is een groot kampioen en hij verkoopt de sport goed."

WK Glasgow

In het interview komt Pogacar ook nog even terug op het voorbije WK in Glasgow, waar hij Van der Poel dus wereldkampioen zag worden. Een loodzware koers was het, volgens Pogi.

"Glasgow was een van de zwaarste dagen op de fiets ooit. Ik bedoel, er zijn verschillende manieren van lijden. Soms heb je het steenkoud op de fiets, de andere dag wordt er gewoonweg keihard gereden. Maar Glasgow staat voor mij zonder twijfel in de top-3 van zwaarste dagen ooit op een fiets. Het constante optrekken na bochten was killing. Dit jaar heb ik voor het WK veel ambitie. Ik denk dat het parkoers in Zürich me erg goed ligt."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023