🎥 Betoverende beelden: drone volgt MTB-downhiller tijdens duizelingwekkende afdaling!

Een minuut of wat ademloos kijken naar een drone die een downhiller volgt. Wat. Een. Beelden. Die controle over de fiets!

In Nederland volgen we in het mountainbiken de afgelopen jaren vooral vanwege de prestaties van Mathieu van der Poel, en meer recentelijk Puck Pieterse. Zij behoren tot de wereldtop in het onderdeel cross country (XCO), dat straks op het programma staat bij de Olympische Spelen in Parijs.

DutchDroneGods

Maar er zijn nog veel meer mountainbike-disciplines, waaronder het spectaculaire downhillen. Dat is, simpel gezegd: het zo hard mogelijk naar beneden sjezen van een parkoers dat bergafwaarts ligt en waarin allerlei obstakels zijn opgenomen.

Dat is op zichzelf al behoorlijk spectaculair, maar wat als je het volgt met een drone? Dat deden de Nederlandse topdronepiloten van DutchDroneGods.

Op een van de moeilijkste parkoersen in de wereld volgden ze de topdownhiller Kade Edwards en dat levert werkelijk waar betoverende beelden op. We zien echt hoe Edwards totale controle over z'n fiets heeft. Het is superspectaculair en echt betoverend om te kijken.

Hieronder kun je dankzij de DutchDroneGods vijf minuten ademloos kijken naar wat Edwards allemaal uithaalt op z'n fiets.

Drones op de weg en in het veldrijden

Ook in het wegwielrennen wordt nu voorzichtig geëxperimenteerd met dronebeelden. De O Gran Camino werd recent verreden en al vorig jaar zagen we daar mooie beelden van Jonas Vingegaard. In het veldrijden wordt de drone ook steeds vaker ingezet; wellicht kun je je de mooie beelden van het WK veldrijden in Hoogerheide nog wel herinneren.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Learnfilmmaking