🎥 Japanse wielrenster doet surplace op heel bijzondere manier bij stoplicht

Je hebt de normale surplace die al heel knap is, maar dan heb je ook nog deze superdeluxe surplace, ook nog eens op druk kruispunt. Knap!

De surplace ken je waarschijnlijk wel van het baanwielrennen, waar - vooral vroeger - renners soms minutenlang stil konden staan op het velodroom om elkaar de koppositie op de dringen.

De UCI heeft er inmiddels regelgeving over gemaakt; de surplace is aan een maximum tijd gebonden. Op de weg zie je bijna nooit surplaces. Leontien van Moorsel en Jeannie Longo kwamen eens dichtbij, nota bene op Alpe d'Huez.

Extra draai aan surplace

Maar je kunt op je wegfiets prima een surplace doen. Dat kan op de conventionele manier, maar de Japanse wielrenster in onderstaand filmpje geeft er nog eens een extra draai aan.

Ze staat op een megadruk kruistpunt voor het stoplicht te wachten zonder voet aan de grond te zetten. In plaats daarvan gebruikt ze die voet voor de surplace, door haar met haar wielerschoen over het voorwiel te gaan. Nou ja, bekijk de beelden zelf maar. Knapt toch? Wie doet dit haar na?

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Yuduoer (@awu_ll77)

Wielerseizoen zeker niet in surplace!

De Japanse staat waarschijnlijk nog steeds stil voor het stoplicht in Japan, maar het wielerseizoen komt juist weer in beweging! Komend weekend is het feest met de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag (mannen en vrouwen) en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag.

Maar niet alleen de voorjaarsmannen komen uit hun winterslaap; ook Jonas Vingegaard rijdt deze week z'n eerste koers van het seizoen. Bijgestaan door Cian Uijtdebroeks, Wilco Kelderman en enkele jonge mannen uit het Visma | Lease a Bike Development Team maakt hij zijn seizoensdebuut in de Spaanse koers O Gran Camino, die hij vorig jaar op z'n naam wist te schrijven.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram awu_ll77