🎥 Kwark met borrelnoten? Remco Evenepoel laat in leuk filmpje zien hoe trainingsdag eruitziet!

Remco Evenepoel geeft in een kort filmpje een mooi inkijkje in een trainingsdag - maar eet hij nou borrelnoten met kwark?

Remco Evenepoel is z'n wegseizoen al begonnen met een paar indrukwekkende wedstrijden in Portugal. Eerst soleerde hij op typisch Evenepoeliaanse wijze (solo van van 60 kilometer) naar de zege in de Figueira Champions Classic en een paar dagen later zette hij de Ronde van de Algarve naar z'n hand; hij won daar de tijdrit en het eindklassement.

Social media

Terug naar z'n huis in Spanje sloeg Evenepoel weer aan het trainen. Op social media zagen we hem onder meer flinke trainingen met Mathieu van der Poel afwerken - over wie hij overigens zei dat die nóg sterker is dan vorig jaar; MVDP kon Evenepoel langer volgen op de langere beklimmingen rond Calpe.

Sowieso is Evenepoel zeer actief op social media. Hij heeft een YouTube-kanaal waar hij regelmatig wat langere filmpjes opzet, maar ook op Instagram deelt hij graag dingen uit zijn (wieler)leven.

Zo postte hij gisteren een leuk filmpje waarin hij laat zien hoe zo'n trainingsdag in aanloop naar Parijs-Nice - daar start Evenepoel zondag - eruitziet.

Borrelnoten met kwark?

We zien hem een wonderlijk ontbijt klaarmaken (zijn dat nou borrelnoten bij de kwark; het zal wel niet maar ze lijken er we op...), z'n fiets prepareren en na afloop een wasje draaien en de herstelshake klaarmaken. Mooi om te zien!

Programma Remco Evenepoel

Na Parijs-Nice heeft Evenepoel weer even een maadje rust - nou ja, hij zal waarschijnlijk wel weer op hoogte gaan. Begin april keert hij terug in koers voor de Ronde van het Baskenland, om daarna het 'Ardense drieluik' te betwisten met de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, waar hij voor een hattrick kan gaan, om in voetbaltermen te blijven.

Daarna gaat Evenepoel via de Dauphiné naar de Tour. Zelf wilde hij wel voor de dubbel Giro-Tour gaan (net als Pogacar), maar dat hebben ze hem bij de ploeg uit het hoofd kunnen praten. Evenepoel debuteert straks in de Ronde van Frankrijk.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Remco Evenepoel