🎥 Oeps, kasseistrook Parijs-Roubaix staat onder water bij verkenning Israel-Premier Tech

Dat werd waterfietsen voor enkele renners van Israel-Premier Tech in een verkenning van de Hel van het Noorden. Nog een maand en dan is het voor het echie...

We maken ons op voor die andere wielerwedstrijd over ongebaande paden - te weten: Strade Bianche en z'n gravelwegen - maar over iets meer dan een maand is het alweer tijd voor de kasseienkoers der kasseienkoersen: Parijs-Roubaix.

Waterballet

Parijs(-Roubaix) is nog ver, zou je dus kunnen zeggen. En dat is misschien maar goed ook, want een delegatie van Israel-Premier Tech trok naar het noorden van Frankrijk om alvast een verkenning van het parkoers te doen.

Dat het niet alleen in Nederland en België de afgelopen winter klets- en kletsnat was, blijkt wel uit onderstaande beelden. Alsof de kasseien an sich nog niet zwaar genoeg zijn, is het momenteel ook nog een enorm waterballet.

Uit deze beelden kunnen we niet precies opmaken welke strook het is uit de hellenklassieker, en ook niet op wiens rug we kijken in het filmpje, maar we kunnen wel zien dat het ehhh, ja, nogal nat ligt...

Veel mensen dromen van een natte Parijs-Roubaix, maar dit is wel iets te extreem misschien!

https://twitter.com/opaisdociclismo/status/1763144998504038757?t=pZtEZiJKVhBQvujGAsSfJQ&s=19

Sep Vanmarcke?

Als je het geluid aanhad in het filmpje dat je zojuist hebt gezien, hoorde je ook iemand schreeuwen. Wij denken daarin de stem van Sep Vanmarcke te herkennen.

De sympathieke Belg moest begin juli van het vorige jaar op 34-jarige leeftijd plotseling z'n carrière beëindigen nadat hij met hartproblemen te maken kreeg. De Belg is inmiddels ploegleider bij Israel-Premier Tech.

In zijn (noodgedwongen) afscheidsjaar werd hij nog wel derde in Gent-Wevelgem. De grootste zege uit z'n loopbaan was winst in Omloop Het Nieuwsblad (2012). Vanmarcke werd ook een keer tweede in Parijs-Roubaix (2013) en twee keer derde in de Ronde van Vlaanderen (2014 en 2016.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter O Pais Vasco / Israel-Premier Tech