📸 Bekende wielerfotograaf deelt magnifieke foto's van Pogacar en anderen in Strade Bianche

De wielershow van Tadej Pogacar in Strade Bianche was al indrukwekkend, maar deze foto's zijn dat nog veel meer. - de Sloveen lacht zelfs even in de camera. Bekijk ze in het artikel!

Strade Bianche elite men 2024

Gisteren gaf Tadej Pogacar een wielershow weg in Strade Bianche. Hij koos zal op 81 kilometer van de streep het hazenpad en de anderen zagen hem niet meer terug. Alle tijd voor de fotografen om dus een mooie plaat van hem te schieten.

Dat lukte vooral de kunstzinnige Amerikaanse wielerfotograaf Jered Gruber. Wij maken met veel plezier en naar volle tevredenheid gebruik van de foto's van het foto-agentschap van Cor Vos, maar die van Gruber mogen er ook zijn. Ze zijn vaak net even wat kunstzinniger dan de 'normale' wielerfoto's.

Gouden combinatie

Bij hem zie je geen foto's van de finish en juichende renners, maar hij probeert speciale momenten in beeld te vangen. Gisteren zat hij in Strade Bianche, veel in het spoor van Pogacar, en dat bleek een gouden combinatie.

Hieronder kun je door zijn foto's van de koers in het fraaie Toscaanse decor van witte wegen en cipressen scrollen. Gruber legde Pogacar op mooie wijze vast, maar maakte bijvoorbeeld ook een mooie foto van twee renners van Lidl-Trek met pech.

Emotioneel

De dag in Strade deed best wat met Gruber, zo schrijft hij bij zijn Instagram-post. "Het is 1.43 uur in de nacht en ik zoek naar woorden voor deze dag. Ik kan ze niet vinden."

Om vervolgens dat toch nog wat woorden te vinden. "Ik had niet gedacht dat mijn wordless day zou komen na zo'n monumentale dag, waarin alles in één wilde zaterdag werd geperst. Misschien zorgt Tadej ervoor dat al je woorden rond hem gaan dansen en jij zonder woorden achterblijft."

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2024