🎥 Mathieu van der Poel heeft lol en stunt erop los met 'whip' tijdens training (samen met Tibor dek Grosso)

Terwijl veel andere renners al koersen, is Mathieu van der Poel druk aan het trainen. Met veel plezier zo te zien! Die behendigheid...

Profronde van Etten-Leur 2023

Mathieu van der Poel had misschien gisteren nog enig weerwerk aan Tadej Pogacar kunnen bieden in Strade Bianche, maar na het crossseizoen besloot Van der Poel even rust te nemen en nu weer veel te gaan trainen in aanloop naar het voorjaar.

Dat doet de wereldkampioen in zijn inmiddels geliefde Spanje. Niet vanuit z'n huis, maar vanuit het hoogtehotel van oud-renner Alexandr Kolobnev. Mentaal best een lastige opgave, maar op de trainingen zelf heeft Van der Poel het naar z'n zin.

Freddy Ovett filmt MVDP en Del Grosso

Dat blijkt wel uit een fragmentje van een filmpje dat Freddy Ovett op social media plaatste. Ovett is een Australische Zwifter/influencer die ook heel hard kan fietsen, en met wie Van der Poel veel traint in Spanje.

Deze keer is wereldkampioen cross bij de beloften Tibor del Grosso er ook bij. En als je twee behendige crossers op de weg laat rijden, dan weet je het wel. Die gooien er wel even een stuntje uit.

Geen balkjes om overheen te springen op de openbare weg, maar een verkeersdrempel blijkt ook te volstaan voor wat mooie fietsacrobatiek. Ze gooien er even een mooie synchroonwhip uit, zoals een sprongetje heet waarbij je je achterwiel opzij beweegt in de sprong.

https://twitter.com/AtlantaRouleur/status/1763610897597992995?t=QJgxkFsJj6fCkNP3pwH4eg&s=19

Programma Van der Poel

Mathieu van der Poel is er dus voorlopig nog even niet bij. Geen Strade Bianche en ook geen Tirreno of Parijs-Nice. Maar daarna zien we hem wel op de weg. Hij zal zijn seizoensdebuut maken in Milaan-Sanremo, de koers die hij vorig seizoen won.

Daarna zien we hem uiteraard in de Vlaamse klassiekers, maar hij trekt dit jaar door naar de Amstel Gold Race en (waarschijnlijk) ook Luik-Bastenaken-Luik. Hoe zijn seizoen er daarna uitziet is nog onbekend.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023