📸 Robert Gesink grapt zelf ook over UFO-tijdrithelm: '18 jaar in het vak...'

Als er iemand van zelfspot houdt, dan is het Robert Gesink wel. Hij blikt op Instagram even terug op zijn dag met de futuristische helm, haha!

Tirreno-Adriatico 2024  - stage 1 (ITT)

Er werden gisteren een hoop grappen gemaakt over de nieuwe aerohelm die Visma | Lease a Bike samen met de sinds dit seizoen nieuwe helmenleverancier Giro. We verzamelden de grappigste reacyies - en wat hersenspinsles van onszelf - in dit artikel.

65ste

Dat ging van renners die zeiden dat ze ermee stopten tot willekeurige wielerfans die de helm uit verbazing aan hun vrouw appten tot vergelijkingen met Urbanus, een homp kaas en Johnny Bavo.

Maar er is ook ruimte voor zelfspot, zo blijkt een dag later. Wie anders dan routinier Robert Gesink doet zelf ook een duit in het zakje. Met de nieuwe UFO-helm op z'n hoofd werd hij 65ste in de 10 kilometer tegen de klok, op 46 seconden van de verrassende winnaar Juan Ayuso.

Hold my beer...

Op Instagram blikte de nuchtere Achterhoeker mooi terug op zijn dag met de futuristische helm op het het hoofd. Hij veinst een dialoog en zegt zelf:

"18 jaar in het vak en nu heb ik alles wel gezien..."

Helmenmerk Giro: "Hold my beer..."

Hier zie je de post van Gesink op Instagram zelf.

Helm in actie

De helm zien we vandaag in Parijs-Nice weer terug, en dan nog wel acht op een rij, want in de rit naar de zon staat dan een ploegentijdrit op het programma. Tot dusver is het Oranje Boven in de de Franse rittenkoers, want na eergisteren Olav Kooij ging gisteren Arvid de Kleijn van Tudor er met de zege vandoor in de massasprint.

Ook plekken drie en vier waren voor Nederlanders. Die werden respectievelijk ingenomen door Dylan Groenewegen en Danny van Poppel.

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024