🎥 Evenepoel en teamgenoten vermaken zich met 'rietjesvoetbal' op pingpongtafel

Remco Evenepoel heeft natuurlijk een voetbalverleden, maar de balsport die hij tijdens Parijs-Nice met z'n ploeggenoten deed is nog wel even andere koek...

Vroeger was het veel gezelliger in de wielerwereld. Tom Boonen sprak laatst woorden van die tendens over de huidige wielrenners. Ze zouden het alleen maar over watts en gewicht kunnen hebben.

Zielloeze wezens

Uiteraard zal er best een hoop veranderd zijn in de wielerwereld - een hoop dingen ook ten goede overigens... Maar dat het nu zielloze wezens zijn, is natuurlijk onzin.

De huidige generatie vermaakt zich ook heus wel op een andere manier dan alleen maar met de koptelefoon op en/of gamen. Dat blijkt uit beelden die Soudal Quick-Step op de eigen Instagram zette.

'Rietjesvoetbal'

In Parijs-Nice, waarin Remco Evenepoel vandaag in de slotetappe nog een gooi wil doen naar het geel, vermaken de Belg en zijn ploegmakkers zich op een loos moment met een bijzonder spelletje.

Ze gebruiken de pingpongtafel niet om te tafeltennissen, maar om wat spelletjes die van beerpong zijn afgeleid. Het 'rietjesvoetbal' is wel het meest opvallende in onderstaand filmpje.

Slotetappe Parijs-Nice

In de laatste, korte (109 kilometer) maar zeer pittige rit gaat het alleen maar op en af. Uiteraard doen de renners de bekende Col d’Eze weer aan in de rit die zowel start als finisht in Nice. Daarnaast liggen er nog vijf beklimmingen in het parkoers, twee van eerste categorie en drie van tweede categorie.

Je kijkt Parijs-Nice op Eurosport 1 of Sporza. De NOS heeft sowieso een livestream en zal er in de zondagmiddaguitzending allicht ook aandacht aan besteden – al is er ook schaatsen en dat is natuurlijk heilig…

Pelotonpraat
  • Beeld: Instragam Soudal Quick-Step