📸 'Europees kampioene' Puck Pieterse kan cross niet helemaal loslaten in sterke Ronde van Drenthe...

Tijdens de 'road to roadie' van Puck Pieterse neemt ze toch nog even een omweggetje door het veld!

Omloop Het Nieuwsblad 2024 women elite

Puck Pieterse reed gisteren voor het eerst naar het podium in een WorldTour-koers. De jonge Amersfoortse werd achter sprintkanonnen Lorena Wiebes en Elisa Balsamo derde in de Ronde van Drenthe op de kasseien van de VAM-berg. Pieterse reed zeer aanvallend en sterk in eigen land.

De nog prille wegcarrière van de 21-jarige kende daarmee gisteren een voorlopig hoogtepunt (of is dat toch nog steeds die vijfde plaats in Strade Bianche van vorig jaar?). De Ronde van Drenthe was pas de zesde wedsrijd bij de elite van Pieterse.

Shirtje wisselen

Pieterse kan heel hard fietsen, maar beleeft vooral ook heel veel lol op de fiets en neemt zoals dat een moderne topsportster een beetje betaamt de wielerfans ook mee in dat avontuur.

Zo traint ze veel met plaatsgenote Mischa Bredewold, de eveneens jonge Europese kampioene van vorig jaar in dienstvan SD Worx-Protime. Bij de verkenning van de Ronde van Drenthe besloten ze leentjebuur te spelen bij het voetbal.

In die sport is het gebruikelijk om na afloop van een wedstrijd van shirtje te ruilen. Pieterse en Bredewold deden hetzelfde, maar dan dus een dag voor de koers. Bredewold potte op Instagram een foto van Pieterse in haar Europese sterrentrui, terwijl ze zelf het shirt van Fenix-Deceuninck draagt, bij wijze van grap.

Beeld: Instagram Mischa Bredewold

Door het veld

In de koers reed Pieterse uiteraard weer in het shirtje van Fenix-Deceuninck. Ze animeerde de koers en leek op de VAM-berg even voor de beslissende slag te zorgen. Later werd het elitegroepje dat zich toen vormde toch weer teruggepakt.

Maar Pieterse haalde tijdens de koers ook nog even voordeel uit het feit dat ze zo'n multitalent is. Want wat doe je als veldrijdster wanneer je naar voren wil en er geen ruimte is op het asfalt? Nou, dan rijd je gewoon even door het gras naar voren. De road to roadie over het gras...

Beeld: Instagram Puck Pieterse

Programma Puck Pieterse

De road to roadie gaat komend weekend alweer verder. Pieterse zei namelijk in een interview na de Ronde van Drenthe dat ze ook in de Italiaanse WorldTour-koers Trofeo Alfredo Binda van start zal gaan.

Zoek dan overigens niet naar Pieterse in het donkerblauwe shirt van Fenix-Deceuninck (en uiteraard ook niet naar de Europese sterrentrui..) maar naar een lichtblauw shirt. Dat draagt ze als leidster van het jongerenklassement van de WorldTour.

Het wegseizoen eindigt voor Pieters (voorlopig?) na de Ronde van Vlaanderen van 31 maart. Daarna zal zich zich volledig storten op het mountainbiken, waar een (gouden) medaille in Parijs haar droom is deze zomer.

In de eerste zin van deze alinea staat tussen haakjes voorlopig met een vraagteken omdat de ploeg er al op zinspeelde dat ze na het MTB'en het wegwielrennen weer zou kunnen oppakken - en laat nu net na de Spelen de Tour de France Femmes starten...

Pelotonpraat
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2024