📸Visma | Lease a Bike schrijft weer historie en viert het met kunstzinnige graphic

Visma | Lease a Bime wint niet alleen Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico, maar doet het ook op social media goed met een artistiek staaltje!

Tirreno-Adriatico 2024  - stage 6

Visma | Lease a Bike's naamvoorganger Jumbo-Visma schreef vorig jaar al geschiedenis door alle drie de grote rondes in één jaar te winnen, maar in dit nog prille seizoen kan de ploeg van Richard Plugge alweer een bijzonder feitje toevoegen aan de geschiedschrijving.

Trots

Gisteren won de ploeg namelijk zowel het eindklassement in Parijs-Nice als dat van de Tirreno-Adriatico. Dat kwam nog niet eerder voor in de wielergeschiedenis.

Dat Vingegaard (verreweg) de sterkste was in de Tirreno mocht geen verrassing heten, maar dat aanwinst Matteo Jorgenson in de Koers naar de Zon kleppers als Remco Evenepoel en Primoz Roglic voorbleef wel.

Ploegbaas Plugge was na afloop van beide koersen trots op z'n team. "Vooral ook de manier waarop, met elkaar én met verschillende renners. Ik hoop niet dat het winnen stopt. Het is nog nooit gebeurd dat een team op hetzelfde moment Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico wint. Maar wij willen sportgeschiedenis schrijven", zegt hij tegen Sporza.

Artistiek ontwerp

En dus willen ze het nu ook weten dat ze bij Visma | Lease a Bike weer een klein hoofdstuk van de sportgeschiedenis schrijven. Tegenwoordig kan een post op Instagram dan niet meer ontbreken.

De ploeg deed dat met een fraaie graphic. Uiteraard staan beide winnaars op de foto, maar het ontwerp van de samensmelting van de drietand die je in Tirreno kunt winnen met de zon die in Parijs-Nice als trofee te verdienen is, is bijzonder fraai.

Monument voor Visma | Lease a Bike?

De ploeg van Plugge laat op woensdag en donderdag de lager geclassificeerde koersen Milaan-Turijn, Nokere Koerse en de GP Denain aan zich voorbij gaan, maar gaat uiteraard aanstaande zaterdag wel van start in het eerste monument van het seizoen: Milaan-Sanremo.

Visma | Lease a Bike zal erop gebrand zijn die koers te willen winnen, want als er iets valt aan te merken op het palmares van de ploeg dan is het wel dat de oogst in monumenten niet echt je van het is. Vorig jaar wonnen ze er niet eentje en het jaar ervoor ook niet.

Pelotonpraat
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2024