📸 Mooi initiatief! SD Worx steekt Afrikaanse rensters in het nieuw

Marlen Reusser is een maatschappelijk betrokken renster en zij zorgde ervoor dat de (oude) kleding van SD Worx zeer nuttig wordt gebruikt nu!

SD Worx-Protime, zoals de ploeg vanaf dit seizoen heet, rijdt dit jaar als veel andere profploegen in een nieuw tenue. De oude tenues zijn uiteraard niet weggegooid, maar hebben een prachtige nieuwe bestemming gekregen.

Marlen Reusser en Velafrica

Via de maatschappelijk zeer betrokken Marlen Reusser - ze probeert zelf zo veel mogelijk met de trein te reizen en vraagt dat ook van bijvoorbeeld journalisten die haar willen opzoeken voor een interview - kwam de ploeg bij een Zwitserse liefdadigheidsorganisatie terecht.

Die heet Velafrica via fietsen de levens van mensen in Afrika wat beter te maken. Ze zamelen veel fietsen in om die een nieuwe bestemming te geven, maar Afrikaanse wielrenners en - in dit geval - wielrensters hebben natuurlijk ook wielerkleding nodig.

Foto's en de verhalen

Hieronder lees en zie je (swipe naar rechts voor alle foto's) wat er met de kleding is gebeurd; het is goed terechtgekomen in Tanzania, Burkina Faso en Ivoorkust!

SD Worx dit seizoen

De totale dominantie in het vrouwenwielrennen van SD Worx-Protime lijkt dit seizoen vooralsnog ietsje minder, maar uiteraard won de ploeg van ploegleiders Danny Stam en Anna van der Breggen al wel weer een paar mooie koersen. Zo was Lotte Kopecky de sterkste in Strade Bianche en zondag schreef Lorena Wiebes voor de vierde maal op rij de WorldTour-koers Ronde van Drenthe op haar naam.

Opvallend: Demi Vollering heeft nog geen overwinning op haar naam staan. Maar het seizoen is natuurlijk nog jong en de wedstrijden van de Pijnackerse komen er nog aan - ze startte bovendien alleen nog maar in Omloop Het Nieuwsblad en Strade Bianche.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram SD Worx-Protime