🎥 Wout van Aert daagt je uit en wil je evenlang laten fietsen als de Formule 1 GP van Spa (en speelt Oscarwinnende rol in filmpje)

Een uitdaging van Wout van Aert, die moet je wel accepteren toch? Zeker als er mooie prijzen te winnen zijn...

Zoals je aan z'n helm kunt zien wordt Wout van Aert gesponsord door Red Bull (Belgium) en dat blijft niet alleen beperkt tot die helm. We zien Van Aert ook regelmatig opduiken in filmpjes van het suikerdrankje.

Hij heeft samen met enkele andere hotemetoten uit de Belgische sportwereld - Lotte Kopecky draaft ook op in het filmpje en wat te denken van olympisch kampioene meerkam Nafi Thiam - een sportieve uitdaging voor.

Red Bull sponsort namelijk, zoals je ook wel weet, niet alleen individuele sporters, maar heeft een heel Formule 1-team waarvan ene Max Verstappen de vaandeldrager is. Het nieuwe seizoen is net begonnen en ook dit seizoen maakt het circuit van Spa Francorchamps in Belgische Ardennen deel uit van de kalender.

308 kilometer

Daar rijden Max Verstappen en co op zondag 28 juli 44 rondjes van 7 kilometer. Je hebt het niet door omdat het zo hard gaat, maar dat is dus wel mooi even 308 kilometer.

En die afstand vormt de Strava-uitdaging die Wout en Red Bull voor je hebben bedacht. Als je dat aantal kilometers in vier weken tijd registreert op Strava met de (virtuele) fiets of handbike, dan maak je namelijk kans op een mooie prijs: een F1 Experience (soort VIP-behandeling) voor twee tijdens de Belgian Grand Prix.

Filmpje

Hier lees je meer over de uitdaging en registreer je je. Ondertussen kun je het filmpje kijken waarin Van Aert z'n acteertalenten bellend tentoonspreidt en je Lotte Kopecky over het circuit in Spa ziet rijden op de racefiets.

Programma Van Aert en Kopecky

Wout van Aert en Kopecky halen de 308 kilometer op de fiets bijna altijd wel in een week. Maar Wout van Aert laat de kans voorbij gaan ze bijna in één dag af te leggen, want de Belg zal aanstaande zaterdag niet aan de start staan van het 288 kilometer lange eerste monument van het jaar: Milaan-Sanremo.

We zien hem op 22 maart weer aan de start van de E3 Saxo Bank Classic. Daarna zal hij elke grote Vlaamse voorjaarskoers rijden, uiteraard inclusief Parijs-Roubaix. Vervolgens start z'n voorbereiding op de Giro.

Kopecky zien we morgen al in actie in Nokere Koerse, waarin ze haar titel verdedigt. Ze rijdt op 24 maart ook Gent-Wevelgem en zegde onlangs haar deelname toe aan Dwars Door Vlaanderen op woensdag 27 maart. Uiteraard is ook zij te zien in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ze trekt haar voorjaar door met deelnames aan de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Red Bull Belgium