5 Darkhorses/schaduwfavorieten om te overwegen voor je pooltje in Milaan-Sanremo

Het eerste monument staat voor de deur en volgens ons kun je deze namen maar beter spelen in je wielerspelletje!

Tour de Alpes Maritimes 2024 stage-2

De Omloop Het Nieuwsblad is natuurlijk het officieuze begin van het klassieke voorjaar, maar als er een monument op het programma staat, stijgt de wielerkoorts nog wat verder door! Misschien doe jij wel mee aan een wielerspelletje en zit je nog met je handen in het haar over wie te nemen in je ploeg. Wij geven wat advies (en zijn uiteraard niet verantwoordelijk als het helemaal de soep in loopt...)

1) Benoit Cosnefroy

De Fransman is dit seizoen al goed op dreef, want hij werd zesde in Strade Bianche en domineerde in Tour des Alpes Maritimes (hij won het eindklassement en een rit). In 2022 kwam de nu 28-jarige Cosnefroy zich als een duveltje uit een doosje melden bij de toppers en werd tweede in de Amstel.

In 2023 plafonneerde hij een beetje, maar voor dit jaar zijn de voortekenen weer goed. Oliver Naesen is op papier de kopman, maar die gaf ziek op in Parijs-Nice. De één z'n brood is de ander...

2) Alberto Bettiol

De Italiaan valt natuurlijk niet onder de noemer darkhorse als oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen, maar je kunt hem maar beter wel in je team opnemen. Het zou ons niet verbazen als hij lang meekan met Van der Poel en Pogacar. Gisteren soleerde hij nog zeer fraai naar de zege in Milaan-Turijn. Bettiol lijkt een goede winter achter de rug te hebben!

3) Olav Kooij

Ook Kooij is niet echt een darkhorse als in dat het een 'geheimtip' is, maar met een beetje gunstige wind (in de laatste verwachtingen blaast-ie in ieder geval niet zo hard mee op de Poggio als vorig jaar) zit Kooij er zomaar bij. Is het niet voor de winst, dan wellicht toch voor een mooie klassering. In Parijs-Nice en het EK en NK vorig jaar liet hij al zien wat zwaarder werk wel aan te kunnen.

4) Danny van Poppel

Nog even door op nationalistische toer... Danny van Poppel is waarschijnlijk de beste lead-out ter wereld, maar BORA-hansgrohe stelt geen rassprinter op in Milaan-Sanremo en dus kan hij zijn eigen kans gaan. De winst zal hem dat vermoedelijk niet opleveren, maar top 10 behoort toch zeker tot de mogelijkheden op een goede dag.

5) Axel Laurence

Tenslotte nog een échte darkhorse: de beloftenwereldkampioen van Glasgow, die bij de elite wereldkampioen in de ploeg rijdt. Dat laatste biedt niet echt heel veel kansen voor 'm, want behalve Van der Poel rijdt in die ploeg ook nog Jasper Philipsen.

Maar toch, Axel Laurence is nu al een enorme klasbak, is stuurvaardig (dat was in Glasgow wel nodig) en begon het seizoen goed met een zege in de Ster van Bessèges. Als hij niet te veel hoeft te werken, kan hij zomaar voor een verrassing zorgen!

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2024