🎥 'Bowlingbalcrash' GP Denain gefilmd door fan langs de kasseienstrook

Stefan Küng viel gisteren hard in de GP Denain en nam daarbij veel renners mee. Er zijn beelden van een toeschouwer op de strook.

Op Parijs-Roubaix is het nog drie weken wachten, maar in aanloop naar de Hel van Het Noorden wordt in dezelfde regio een soort van mini-Roubaix verreden. De Noord-Franse klassieker GP de Denain trekt over de nodige kasseistroken en is 196 kilometer lang.

Bowlingbal

Jannik Steimle was gisteren de verrassende winnaar van die koers. Hij versloeg zijn vroege vluchtmakker Ceriel Desal. Maar na afloop ging het vooral over de valpartij die Stefan Küng ongewild veroorzaakte.

De Zwitser in Franse dienst was bezig aan een ijzersterke koers tot hij op de gladde laatste kasseienstrook zomaar onderuit schoof en de rest van het elitegroepje dat bij 'm aan was komen sluiten in z'n val meenam.

Het was alsof ze de pins op een bowlingbaan waren en er een onzichtbare bowler een bal op ze af gooide. Alsof... een creatieveling bewerkte de video van de val en shopte er een echte bowler in!

https://twitter.com/ThibEnPrison/status/1768293578353058007?t=JBUniOZP25SXJ8qdbhSUUA&s=19

Filmpje toeschouwer

Hierboven zie je de (bewerkte) video die op tv was, maar een toeschouwer op de strook filmde de val ook van dichtbij. Daarop kun je nog eens zien hoe Küng zomaar onderuit glijdt. De anderen daarachter zijn kansloos en een tel later liggen ze allemaal op een hoopje.

https://twitter.com/lucasaganronald/status/1768327252347855346?t=r2Hi4BeAyxI9jUsdlZ4mKg&s=19

Adam Hansen

Wielrennersvakbondsvoorzitter en oud-renner Adam Hansen reageerde na afloop van de GP Denain enigszins verbolgen over het incident. Hij twitterde onder andere aan de organisatie dat het leek alsof het om een cross ging in plaats van een wegwedstrijd.

Stefan Küng werd uiteindelijk 26ste in de koers. Hij bleef zelf heel, maar zijn fiets niet. Küng zal natuurlijk niet blij zijn met de val, maar met zijn vorm zit het in aanloop naar de Vlaamse klasseiers en Parijs-Roubaix wel goed.

Pelotonpraat
  • Beeld: screenshot Eurosport