📸 Puck Pieterse zinspeelt op grappige wijze op deelname aan Parijs-Roubaix

Ze zou 'm eigenlijk niet rijden, maar zien we Puck Pieterse straks toch in Parijs-Roubaix? Ze deelt mooie en grappige foto's!

Na haar crossseizoen ging Puck Pieterse even skiën, maar daarna ging ze met haar ploeg Fenix-Deceuninck op hoogtestage om zich op te maken voor een kort voorjaarsseizoen op de weg - maar het is wel uitgebreider dan de twee koersen (Strade Bianche en Omloop Het Hageland) die ze vorig jaar op de weg afwerkte.

Wegseizoen voor MTB'en

Pieterse reed bijvoorbeeld vorige week op de VAM-berg nog naar een derde plek in de Ronde van Drenthe en werd respectievelijk achtste, tiende en dertiende in Omloop Het Nieuwsblad, Omloop Het Hageland en Strade Bianche.

Komende zondag is ze opnieuw te bewonderen in de Trofeo Alfredo Binda, een mooie WorldTour-koers bij de vrouwen, en ze zal sowieso nog de Ronde van Vlaanderen betwisten.

Die laatste verkende ze eerder deze week al met de ploeg en zou normaal gesproken het einde van haar korte wegseizoen zijn, vooraleer ze zich weer op het mountainbiken zal richten. In Parijs wil ze voor een medaille gaan tijdens de Spelen.

Maybe...

Of knoopt Pieterse er toch nog een weekje wegkoers aan vast...? Gisteren dook op haar Strava namelijk ineens een verkenning van bijna 88 kilometer op over de stenen van Parijs-Roubaix.

Ze schrijft er als titel bij: 'Preps for 2025', maar de ondertitel laat wat ruimte voor speculatie. Daarin zegt ze namelijk: 'Or maybe...' met twee vraagoogemoji erbij.

Hoe het ook zij, ze reed toch maar mooi over die stenen en maakte het zelfs af met een rondje over de wielerbaan, zo blijkt uit de grappige en mooie foto's die Pieterse bij de rit post. Hieronder zie je de Strava-file met de foto's erbij (swipe naar rechts).

Trofeo Alfredo Binda

De Trofeo Alfredo Binda is vernoemd naar een Italiaan die tussen 1922 en 1936 koerste. Het is een wedstrijd over geaccidenteerd terrein. Shirin van Anrooij, generatiegenote van Puck Pieterse, schreef er vorig jaar haar eerste WorldTour-zege na een fraaie solo.

De wedstrijd staat uiteraard ook op het palmares van Marianne Vos. Zij won er maar liefst drie keer. De twee edities voor de winst van Van Anrooij werden allebei gewonnen door Elisa Balsamo. Je kijkt de koers zondag vanaf 14.30 uur op Eurosport 1.

Pelotonpraat
  • Beeld: Strava Puck Pieterse