🎥 Mooi filmpje! Boezemvrienden Philipsen en Pogacar zien elkaar voor het eerst na finish Sanremo: 'Ben zo trots op je!'

Jasper Philipsen won gisteren z'n eerste monument met Milaan-Sanremo. Een mooie ontmoeting met een trotse Tadej Pogacar volgde.

Milano Sanremo 2024

Het was voor Tadej Pogacar gisteren een dag met mixed feelings. De superster van UAE Team Emirates mocht voor het eerst, na een vijfde en vierde plek, het podium op in Milaan-Sanremo. Maar hij mocht niet op de hoogste trede van dat podium staan.

Vrienden

Die eer was weggelegd voor Jasper Philipsen die - net als nummer twee Michael Matthews trouwens - een goede vriend is van Tadej Pogacar.

Met de Australiër traint Pogi veel in beider woonplaats Monaco, maar de band met Philipsen is nog wel hechter. De twee zijn generatiegenoten, Philipsen is een half jaartje ouder dan de Sloveen.

Maar nog belangrijker dan dat: de twee reden aan het begin van hun profcarrière twee seizoen bij elkaar in de ploeg. Voor Philipsen namelijk de overstap maakte naar de ploeg van de broers Roodhooft was hij in dienst bij UAE. Daar bouwden de twee een vriendschap op die zo ver ging dat ze zelfs met elkaar op vakantie gingen.

Filmpje

Het filmpje dat je hieronder ziet is dus niet zo verwonderlijk, maar des te mooier om te zien. Philipsen vliegt na de finish een nietsvermoedende Pogacar om de hals als die naar de podiumzone loopt. Pogacat schrikt daar uiteraard even vanb, maar heeft mooie woorden voor zijn vriend: "Ik ben zo trots op je!", hoor je hem door het geruis heen zeggen.

Programma Pogacar en Philipsen

Zoals je misschien weet, rijdt Tadej Pogacar dit jaar de Vlaamse klassiekers niet (omdat hij in mei de Giro zal rijden), maar hij zit al wel snel weer op de fiets. Snel... nou, morgen dus al. Dan start de Sloveen in de Ronde van Catalonië, waar hij bij afwezigheid van Vingegaard, Evenepoel en Roglic de grote favoriet voor de eindzege is.

Jasper Philipsen komt woensdag aan de start van de Classic Brugge-De Panne en zondag zien we hem in Gent-Wevelgem aan de zijde van Mathieu van der Poel. Beide koersen kunnen eindigen in een massasprint/sprint met een grote groep en dus mag de Belg zich bij de favorieten rekenen. Philipsen rijdt ook de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2024