📸 Bieden maar, op... de state of the art racefiets van: de paus!

Fiets kopen? Hij is van een oud mannetje geweest, dus amper gebruikt. Hij is Goddelijk gezegend én er zit een verhaal achter.

We schrijven 16 mei 2021. In de Giro-etappe van Castel di Sangro naar Campo Felice, een aankomst bergop, pakt Egan Bernal het roze om dat niet meer af te staan tot de Ronde van Italië met een tijdrit naar Milaan finisht.

Waarschijnlijk bleef Bernal na zijn Giro-zege niet een hele maand in Italië, maar precies een maand later is hij wel in Rome. Vaticaanstad om precies te zijn. Daar heeft de Colombiaanse ambassade een ontmoeting van hun landgenoot met Paus Franciscus geregeld.

En wat doe je dan als vrome katholiek? Dan kom je natuurlijk niet met lege handen aan. En ook niet met een lullig bosje bloemen. Bernal is een wielrenner en dus neemt hij... een racefiets mee voor de paus.

Precies zo eentje als waarmee hij de Giro won - er is alleen wat bezuinigd op de afmontage; geen Dura Ace, maar Ultegra voor de paus en ook de wielen zijn anders.

Maar de Pinarello Dogma F12 waar INEOS Grenadiers heeft wel een fantastsiche paintjob gekregen in de kleuren van de Argentijnse vlag, het thuisland van de paus.

Ook het karakteristieke zonnetje uit de vlag is op de fiets te bewonderen en zowel de pauselijke naam van Franciscus als zijn geboortenaam (Jorge Mario) staat op de bovenbuis. Hieronder zie je een paar foto's van de fiets.

De hele fiets

Beeld: Catawiki

Het Argentijnse zonnetje op het frame

Beeld: Catawiki

En de namen van de paus met nogmaals het zonnetje

Beeld: Catawiki

Bieden maarrrrrr!

Een prachtige fiets, maar blijkbaar is de paus er toch niet helemaal tevreden mee, want sinds enige dagen staat hij op de bekende van origine Nederlandse veilingsite Catawiki.

De fiets in maatje 53 moet daar volgens experts tussen de 25.000 en 30.000 euro opbrengen, maar momenteel staat de fiets, met velgremmen in plaats van schrijfremmen, op 8.000 euro. Je kunt nog bieden op de fiets tot aanstaande zondag 24 maart 20.00 uur.

Pelotonpraat
  • Beeld: Catawiki