🎥 Lance 'Ted van der Parre' Armstrong? Amerikaan duwt rennend zware auto voor zich uit

Lance Armstong heeft een nieuwe filosofie: hij wil overal klaar voor zijn. Iemand daagde hem uit rennend een auto te duwen!

We horen Lance Armstrong regelmatig met zijn oud-ploegleider Johan Bruyneel en oud-ploeggenoot over het huidige wielrennen praten in zijn podcast The Move. Maar de Texaan is zelf ook nog heel veel aan het sporten.

Sterkste Mannen

Dat doet hij op de fiets, maar hij zoekt ook heel andere uitdagingen op. Hij is plotseling actief in een wereld die we in Nederland kennen van namen als Ted van der Parre, Wout Zijlstra en Berend Veneberg.

Juist, die van de Sterkste Mannen. Vroeger altijd prominent uitgezonden bij de publieke omroep; dat is helaas niet meer, maar het circuit van sterke mannen die kreunend en steunend een een betonnen kogel ergens heen tillen of over een balk gooien bestaat nog steeds.

Uitdagingen aangaan

Wat ze ook altijd doen/deden: een vrachtwagen voortrekken. Lance Armstrong doet het anders. In en een tweet zegt hij dat hij een nieuw adagium heeft: hij wil voor iedere uitdaging fit genoeg zijn.

En uitgedaagd werd hij. Door Duane Codrington, die ervoor traint om het wereldrecord autoduwen te breken. 4000 pond (ruim 1800 kilo) moet de auto wegen voor dat record, hij gaat de poging wagen op een landingsbaan in Arkansas.

Armstrong pakte de handschoen op en deed een training mee met Codrington. Op een kortere afstand deed hij het zelfs beter dan zijn landgenoot die traint voor het record. Hieronder zie je de video met beelden en nog wat meer uitleg.

https://twitter.com/lancearmstrong/status/1769827258846335470?t=hTHQbFtZ4i4mHXS0ZUvMhg&s=19

Knuffelen

Nadat Armstrong z'n training autoduwen had afgewerkt hoefde kompaan Codrington waarschijnlijk niet op een knuffel te rekenen van de (geschrapte) zevenvoudig Tourwinnaar. Hij zei onlangs namelijk dat hij zich een beetje verbaast over al het geknuffel na koersen van de huidige generatie wielrenners.

"Ik heb zoiets van: ‘Wat? Jullie wachten daar gewoon zodat jullie mekaar allemaal kunnen knuffelen? Nadat je net verloren hebt?’ Ik zeg niet dat ik te trots was en ik vind het best cool om te zien, maar in mijn tijd ging het er zo niet aan toe. Ik heb er zelfs nooit aan gedacht."

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Duane Codrington